Caută
Close this search box.

Paul Stănescu transmite că PSD rămâne cu aceiaşi oameni la conducerea ministerelor

psd olt

Rotația guvernamentală trebuie să asigure în continuare o administrare eficientă, a declarat secretarul general al PSD, Paul Stănescu, printr-un comunicat transmis miercuri.

Social-democratul susține că, deși anul 2022 a fost „plin de provocări la nivel național și regional”, coaliția alcătuită din PSD, PNL, UDMR și minorități „a demonstrat că este o construcție care poate trece peste dispute politice, atunci când interesul general o cere”.

El spune că discuțiile despre despre menținerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotației la guvernare trebuie să aibă loc din dorința de a guverna eficient.

„Există un principiu în acest sens și în sport: nu schimbi jucătorii care performează. Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat până la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie să rezulte o formulă care să asigure în continuare buna guvernare. Dacă vom considera că este bine ca PSD și PNL să păstreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri în coaliție. Nimeni nu trebuie să refuze eficiența guvernamentală pentru interese personale sau politice”, a continuat Stănescu.

Pe de altă parte, Paul Stănescu a atras atenția că alternanța în funcția de premier – programată pentru luna mai, când liderul PNL, Nicolae Ciucă, va fi înlocuit de omologul său de la PSD, Marcel Ciolacu – este „singurul punct din protocol care nu poate fi negociat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri