Caută
Close this search box.

VIDEO Să-l cunoaştem pe inventatorul telecomenzii TV fără fir

telecomanda fără fir

Faceți cunoștință cu americanul care a inventat telecomanda televizorului: inginerul autodidact din Chicago Eugene Polley.

Inventatorul Zenith, Polley, care a abandonat facultatea, a evoluat de la funcția de funcționar de stoc, la un inovator global, care a schimbat viața pe Pământul întreg.

Eugene Polley nu este cel mai popular om de pe planetă, dar poate că ar trebui să fie. A lăsat o moștenire de petrecere a timpului liber, pe care miliarde de oameni se sprijină în fiecare zi.

Polley, un inginer mecanic autodidact din Chicago, a inventat telecomanda televizorului în anul 1955. El și-a imaginat un viitor în care nu trebuia să părăsim niciodată canapeaua sau să zvâcnim vreun mușchi, mai mult decât e nevoie ca să mişcăm puţin un deget.

Polley a lucrat pentru Zenith Electronics timp de 47 de ani, de la băiatul cu banii, la un inventator revoluționar. A dezvoltat 18 brevete diferite.

Cea mai importantă inovație a sa, prima telecomandă fără fir pentru televizor, a fost numită Flash-Matic. Cele câteva dispozitive de control anterioare au fost conectate la televizor.

Arăta ca un pistol cu raze, din filmele SF. Flash-Matic-ul lui Polley a înlocuit singura tehnologie TV cu telecomandă cunoscută la acea vreme: copilul de 8 ani, aminteşte Fox News.

Această formă primitivă și deseori nesigură de muncă umană a mers cu plăcere înainte și înapoi, pentru a schimba canalele, la cererea adulților și fraților mai mari şi obosiţi, încă de la apariția televiziunii.

Flash-Matic a oferit un „nou tip de televiziune surprinzător”, a anunțat Zenith, într-un comunicat de presă din 13 iunie 1955.

Noul produs, a declarat Zenith, „folosește un fascicul blițz de la un gadget mic, în formă de pistol, pentru a porni sau opri televizorul, ori pentru a schimba canalele sau a elimina soborul, la reclame”.

Anunțul Zenith a continuat: „Raza magică (nofensivă pentru oameni) face toată treaba. Nu sunt necesare fire atârnate sau cabluri conectate”.

Lumea nu a mai fost niciodată la fel.

„Pentru mulți oameni, este obiectul cel mai folosit în viața de zi cu zi”, a declarat inventatorul, la acel moment pensionat de mult, pentru Sports Illustrated, în 1999.

„Se folosește mai mult decât toaleta cu apă”.

Descendenții inovației sale sunt astăzi peste tot. Majoritatea oamenilor au mai multe telecomenzi TV acasă, mai multe la birou sau la locul de muncă – și poate una într-un SUV.

În ciuda omniprezentei telecomenzii televizorului, numele inventatorului său a fost aproape pierdut în istorie.

Elvis Presley este mai faimos decât Eugene Polley pur și simplu pentru că își putea ondula șoldurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri