Caută
Close this search box.

Guvernul SUA a aprobat primul vaccin din lume pentru albine

Guvernul SUA a aprobat utilizarea primului vaccin din lume pentru albine, alimentând speranțele în legătură cu o nouă armă împotriva bolilor care adesea fac ravagii în coloniile necesare pentru polenizarea alimentelor, transmite The Guardian.

Departamentul SUA pentru agricultură (USDA) a acordat o licență condiționată pentru un vaccin creat de Dalan Animal Health, o companie americană din sectorul biotech, pentru a apăra albinele de loca americană, o boală infecto-contagioasă.

„Vaccinul nostru este un progres în protejarea albinelor”, susține Annette Kleiser, directoare executivă la Dalan Animal Health.

În prezent nu există un leac pentru această boală, care a fost depistată într-un sfert din stupii aflați în anumite zone ale SUA, ceea ce i-a pus pe apicultori în situația de a distruge și de a arde coloniile infectate, precum și de a administra antibiotice pentru a preveni continuarea răspândirii.

Loca americană este originară din SUA, după cum o sugerează și denumirea, dar s-a răspândit în întreaga lume. Dalan susține că vaccinul ar putea fi folosit pentru a descoperi seruri care să funcționeze și împotriva altor boli asociate albinelor, cum ar veni versiunea europeană de locă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri