Caută
Close this search box.

UE pledează pentru reducerea furnizării de gaze pentru populație

gaze

Un nou Regulament al UE prevede reducerea furnizării gazelor către populație în statele Uniunii Europene, inclusiv în România, pentru a redirecționa cantitățile către țările care solicită sprijin în numele solidarității obligatorii, potrivit publicaţiei National.

Momentul în care țările europene vor rămâne fără gaze se apropie cu repeziciune. Uniunea Europeană a emis un Regulament prin care instituie obligativitatea aplicării măsurilor de redirecționare a gazelor unei țări către o alta, aflată în criză majoră, prin reducerea consumului populației. Astfel, Regulamentul prevede raționalizarea gazelor pentru consumatorii casnici, luându-se în calcul doar consumul esențial, considerat a fi cel pentru încălzirea locuințelor. Măsurile ar urma să fie temporare și nu ar trebui să conducă la debranșarea clienților protejați.

”Anumiți consumatori, inclusiv gospodăriile și clienții care furnizează servicii sociale esențiale, sunt deosebit de sensibili la efectele negative ale întreruperilor furnizării de gaze. Din acest motiv, Regulamentul (UE) 2017/1938 a introdus, pentru prima dată, un mecanism de solidaritate între statele membre, cu scopul de a atenua efectele unei situații de urgență gravă survenite în Uniune și de a asigura fluxul de gaz către clienții protejați în virtutea principiului solidarității. Cu toate acestea, în anumite cazuri, utilizarea gazelor și de către clienții protejați ar putea fi considerată neesențială. Reducerea acestui tip de utilizare, care depășește clar ceea ce este necesar, nu este de natură să submineze obiectivele stabilite în Regulamentul (UE) 2017/1938, mai ales pentru că lipsa gazelor consumate în scopuri neesențiale ar putea duce la prejudicii grave în alte sectoare private sau comerciale”, se arată în regulamentul UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri