Caută
Close this search box.

Un avocat, înlocuit cu o aplicație AI, la o audiere

avocat

O audiere în instanță, programată pentru februarie, va marca înlocuirea unei meserii vechi de sute de ani, din Occident: cea de avocat.

Aplicația DoNotPay, care folosește inteligența artificială pentru a oferi sfaturi juridice, a fost dezvoltată în 2015 de către un student de la Universitatea Stanford și avea rolul, inițial, de a contesta amenzi pentru parcare.

Robotul-avocat va funcționa pe telefonul inculpatului și va asculta comentariile din sala de judecată pentru a oferi instrucțiuni cu privire la strategia juridică de urmat și posibile răspunsuri la acuzații.

Potrivit Daily Mail, scrie Observator Info, Joshua Browder a fost cel care a inventat aplicația pentru a contesta amenzi de parcare în Marea Britanie, însă între timp tehnologia s-a extins și în Statele Unite.

Iar modul în care a fost gândită o face ideală pentru situații juridice: robotul pune tot felul de întrebări într-un chat, pentru a afla detaliile cazului (precum „ai fost cu cineva atunci când conduceai?” sau „a fost greu să înțelegi semnele de parcare?”), după care analizează răspunsurile și decide dacă o contestație este potrivită.

În cazul în care decide că amenda poate fi contestată, aplicația generează o scrisoare care poate fi citită în fața magistraților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri