Caută
Close this search box.

Aerul polar nu loveşte numai România, ci şi nord-estul Statelor Unite

Aerul polar nu loveşte numai România, ci şi nord-estul Statelor Unite

Aerul polar nu loveşte numai România în zilele ce urmează, ci şi nord-estul Statelor Unite ale Americii.

Nord-estul SUA se pregătește pentru cel mai rău val de furtuni de iarnă din ultimele decenii.

Meteorologii spun că un aer polar periculos va cuprinde anumite părți din regiune, de vineri până sâmbătă, conform The New York Times.

Până ieri dimineața, când newyorkezii mergeau la serviciu, frigul făcea să pară că sunt doar 10 grade. În Boston, aerul rece și vântul s-au combinat, pentru a aparenţă 2 grade. În Portland, Maine, au fost minus 12 grade. Și asta a fost vestea bună. Este de așteptat să devină semnificativ mai frig și vântul să bată puternic, pe tot parcursul zilei de azi, până sâmbătă.

Aproximativ o duzină de recorduri zilnice de temperatură scăzută, în întreaga regiune, este probabil să fie doborâte în următoarele câteva zile, în principal sâmbătă dimineața, au spus meteorologii.

Vânturile cu rafale de 30 – 40 de mile pe oră, combinate cu temperaturi ale aerului cu mult sub îngheț, vor face condițiile extrem de periculoase.

Meteorologii de la Centrul de Predicție a Vremii au spus că unele zone din nordul Noii Anglie ar putea experimenta frisoane de vânt (temperatura pe care o simte corpul atunci când vânturile puternice îndepărtează căldura necesară a corpului) în minus-50 Fahrenheit.

„Dacă frigul de vânt scade la minus 40 sau minus 50, aceasta va fi prima dată în 20 sau 30 de ani, pentru multe locații”, au avertizat meteorologii de la biroul din Portland, Maine.

În New York, vântul erau de așteptat să de senzaţie de frig sub zero grade. Joi, oficialitățile avertizaseră deja locuitorii, cu privire la frigul care se va fi apropiat.

În New Hampshire, un indicator de lângă autostrada Interstate 89, cu rută spre nord, îi avertizează pe șoferi, cu privire la viitoarea prăbușire a temperaturilor: „RECORD DE VÎNT ARCTIC”, scrie.

Pe vârful Muntelui Washington, un vârf de aproape 2.000 de metri înălţime, cunoscut pentru una dintre cele mai urâte clime din lume, a fost prezis un vânt de minus 100.

Gazdele de la pârtiile de schi din nordul Noii Anglii se așteptau la o prezență mai scăzută de turişti, vineri și sâmbătă, pentru că unii și-au luat măsuri de precauție.

Mike Hussey, director general la Middlebury Snowbowl, din Hancock, Vt., a declarat că intenționează să deschidă vineri telescaunul mai scurt, din zona de schi cu 17 piste – dar nu și pe cel mai lung, din cauza riscului de expunere periculoasă la frig.

„Nivelul nostru de confort este o plimbare de cinci minute, cu ascensorul”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri