Caută
Close this search box.

Alimentele din insecte trebuie puse pe rafturi separate şi etichetate vizibil

A apărut în România făina de greieri. Costă enorm

Țara vecină s-a opus deciziei Comisiei Europene de introducere a patru insecte în alimentație.

Consumatorii trebuie să fie în măsură să „distingă şi să diferenţieze” produsele care conţin proteine din insecte, conform noilor reglementări ale ministerului maghiar al Agriculturii, a declarat ministrul de resort Istvan Nagy, conform agenției MTI, citată de Agerpres.

Istvan Nagy a subliniat că executivul comunitar a aprobat deja patru insecte ca produs alimentar, o decizie la care doar Ungaria s-a opus, în condiţiile în care Uniunea Europeană nu se confruntă nici cu o criză de alimente şi nici cu un deficit de proteine.

Sondajele de opinie arată că „ungurii nu vor să mănânce insecte”, a adăugat Istvan Nagy. Acesta a citat rezultatele unui sondaj derulat recent de Autoritatea Sanitară Veterinară din Ungaria (NEBIH), conform căruia peste 70% dintre unguri „resping cu tărie” posibilitatea de a mânca alimente care conţin proteine din insecte.

De asemenea, oficialul ungar a vorbit despre importanţa conservării tradiţiilor gastronomice.

În România, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat recent că nu este îngrijorat de faptul că o nouă insectă, respectiv larva gândacului de bălegar, a fost aprobată pentru consum de Comisia Europeană, întrucât „aprobare nu înseamnă şi mâncare”.

„Lăsaţi-le în aprobări, dar nu le puneţi în mâncare, nu le puneţi în farfurie, pentru că noi ştim ce producem, noi ştim ce mâncăm, noi ştim ce ne foloseşte nouă.

Din acest punct de vedere eu nu îmi fac nicio grijă, aprobare nu înseamnă şi mâncare, pentru că noi ştim să producem în România şi avem, har Domnului, unde, cu cine şi ce să facem (…). Lăsaţi insectele în insectar”, a răspuns ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri