Caută
Close this search box.

Cei 10 români care au solicitat sprijin, din cauza cutremurului din Turcia, vor fi repatriaţi luni

mae

Cei 10 români care au solicitat sprijinul statului român în urma cutremurului din Turcia vor fi repatriaţi luni, din dispoziţia prim-ministrului Nicolae Ciucă, se arată într-o informare a Guvernului.

„Din dispoziţia prim-ministrului Nicolae Ciucă, cei nouă studenţi români şi profesorul coordonator care au solicitat sprijinul statului român în urma cutremurului din Turcia vor fi repatriaţi astăzi. Ei vor fi preluaţi la bordul aeronavei care va transporta echipele de salvatori români către Turcia”, se arată în informare.

Ministerul Afacerilor Externe a informat luni că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de 10 cetăţeni români – un profesor şi 9 studenţi Erasmus – care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, afectată de cutremurul produs luni în Turcia.

Aceştia au solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere şi au transmis că sunt în siguranţă.

Potrivit MAE, o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara s-a deplasat la faţa locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetăţenilor români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri