Caută
Close this search box.

Cozmin Gușă: Maia Sandu zice că Rusia va ataca puterea din Moldova, prin doi oligarhi

Maia Sandu a declarat astăzi că rușii mascați, deghizați, conspirați, prin intermediul a doi oligarhi, Șor și Plahotniuc și nu numai, vor ataca Republica Moldova. Știe asta pentru că așa i-a zis ei Zelenski. Maia Sandu se joacă cu declarațiile.

Doamna Sandu, oricum este o sarcină foarte mare cea pe care și-a asumat-o România să vă furnizeze gaz, lemne de foc, energie electrică; nici noi nu prea avem. Facem acest lucru și între timp suntem și batjocoriți așa cum se cuvine. Dar, dacă veniți în plus cu scenarii din astea fără dovezi, fără argumente (repet, faptul că zice Zelenski nu e un argument; dacă ar fi spus americanii și-ar fi dat un raport era altceva), băgați în alertă toate forțele de securitate ale României, în condițiile în care Moldova ne este alocată.

Noi Moldova trebuie să o ținem și din punct de vedere economic, și este un stat eșuat, și trebuie să o ținem și din punct de vedere militar, și n-are armată, n-are de niciunele, n-are armament, în lipsa oricărui acord între România și Moldova, un acord care să ducă undeva, să ducă această investiție către ceva, să ducă către unire, habar n-am, dacă o să fie de acord românii.

Maia Sandu nu m-a convins, pentru că a folosit argumentele celor doi oligarhi, Ilan Șor și Vlad Plahotniuc. Eu știu situația din Republica Moldova. Am lucrat acolo un an de zile în 2010 pentru ca să pot să pun în opoziție partidul comunist al lui Voronin și am reușit cu greu să unesc forțele pro-europene: partidul democrat al lui Lupu, cu partidul liberal a lui Ghimpu și cu partidul liberal democrat al lui Filat, care era atunci premier și șeful lui Maia Sandu. Deci mie nu ai cum să-mi vinzi castraveți, doamna Sandu.

Treburile stau așa: Ilan Șor, care o fi condamnat sau o fi urmărit în Republica Moldova, face organizații de partid, face manifestații de stradă împotriva regimului Maia Sandu, dar sponsorizarea lui vine de la Tel Aviv, el este cetățean israelian, și cei de la Tel Aviv nu-l vor extrăda, îl protejează și îl lasă să facă ce face orice cetățean evreu care beneficiază de acest gen de imunitate. Deci nu are legătură cu Rusia sau are o legătură prea mică.

Treaba cu Plahotniuc este și mai gogonată. Plahotniuc o fi fost agent rus, a fost și agent SIE, dar i-a trădat pe ruși, pentru că l-a convins doamna Victoria Nuland, al cărei partener politic a fost, doamna Sandu, și știți bine acest lucru. Vladimir Plahotniuc a defilat prin Washington, alături de Victoria Nuland, prin Congres, s-a pozat, erau parteneri în altă perioadă. Pentru asta rușii l-au pedepsit, mai ales dacă o fi fost agentul lor, și l-au condamnat în Rusia pentru mai multe capete de acuzare, dintre care unele sunt legate de crimă, altele sunt legate de trafic și consum de droguri, cam tot aia din punct de vedere al pedepsei pe care o să o ia.

Iar Plahotniuc astăzi, deși a vrut să fie recuperat de către ruși și rușii au vrut să-l recupereze acum câțiva ani, este sub protecția lui Erdogan, în Ciprul turcesc. De ce? Pentru că are date infamante despre: Joe Biden, Victoria Nuland și alții.

Deci, dacă vă dă lovitură de stat Plahotniuc, uitați-vă la Erdogan. Dacă vă dă lovitură de stat Șor, uitați-vă la Netanyahu, dar nu cred că-i cazul. Și după aia veniți să ne puneți în alertă pe noi, pe toți românii, pentru că vin rușii mascați și schimbă guvernul de la Chișinău și noi, care n-avem de niciunele, o să trebuiască să ne batem direct cu rușii, că trebuie să apărăm Republica Moldova. Butaforie by Maia Sandu & Volodymyr Zelenski!

Sursa: Solid News (transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri