Caută
Close this search box.

Cum arăta şi ce făcea Viktor Orban acum 30 de ani

Cum arăta şi ce făcea Viktor Orban acum 30 de ani

Trecutul e ilustru pentru Viktor Orban, premierul Ungariei. În 1993, acesta era un tânăr politician maghiar în devenire.

O fotografie a actualului premier maghiar Viktor Orbán, făcută în România în urmă cu 30 de ani, a fost postată pe pagina de Facebook – Fototeca Azopan.

La acea vreme, Viktor Orban era încă liberal, și se afla la reuniunea liberală ce a avut loc în anul 1993, în localitatea Ilieni (jud. Covasna).

Printre participanți s-au aflat viitorul președinte Emil Constantinescu, liderul liberal Horia Rusu și activista pentru drepturile civile Smaranda Enache.

Tânărul Orban purta un tricou pe care era imprimată o celebră fotografie, devenită iconică, imagine surprinsă la 7 octombrie 1979, când lumea asista uluită la o demonstraţie de afecţiune fără precedent între doi conducători comunişti: liderul rus Leonid Brejnev şi est-germanul Eric Honecker s-au sărutat pe gură, în faţa tuturor.

Ideologii au explicat mai târziu că acesta este „sărutul frăţesc socialist“, prin care se pecetluieşte înţelegerea dintre liderii comunişti.

Însă această imagine a devenit un simbol al sclerozei în care se afla lagărul comunist din estul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri