Caută
Close this search box.

Gușă: Eduard Novak are tupeu, ceea ce nu-i rău. Ca să rezolve problemele sportului mai are nevoie de bunăvoință

Analistul Cozmin Guşă spune, într-un editorial publicat de Solidnews.ro, că ministrul Sportului are tupeu, ceea ce nu-i rău. Ca să rezolve problemele sportului mai are nevoie de bunăvoință, înțelepciune și spirit de echipă.

Eduard Novak, Ministrul Sportului, are tupeu, ceea ce nu-i rău. Pentru ca să rezolve, însă, problemele sportului românesc mai are nevoie de bunăvoință, înțelepciune și spirit de echipă; nu le are! Încercăm să i le oferim din interiorul sportului românesc.

Azi dimineață am organizat o întâlnire, unde s-a participat direct sau virtual, în care tocmai voiam să îl convocăm, să-l invităm pe el, pe primul ministru, pe domnul Ciolacu, pe Hunor Kelemen, pe toți, pe domnii din opoziție la o discuție săptămâna viitoare despre criza profundă în care se află sportul românesc. Știu, pe lângă restul problemelor din societate, o să vi se pară că nu e ceva esențial, însă, în spatele celor peste 20 și ceva de președinți de federații naționale care ne-am întâlnit azi dimineață, este o masă tăcută de multe milioane de suporteri care așteaptă competițiile la care noi nu prea mai putem participa, că nu mai avem bani alocați de la buget, mediul de afaceri, românii care ar putea investi au fost puși la pământ și cei care mai făceau până acuma asta nu mai pot să facă că nu mai au profit.

Statul ne-a lăsat de izbeliște și au mutat toată presiunea pe Eduard Novak care a împărțit greșit bugetul, a făcut greșeli mari, după ureche, n-a ținut cont de sporturile olimpice care se află în plin proces de calificare pentru Olimpiada de la Paris. Și azi dimineață, fără să fie invitat, hodoronc-tronc, a venit la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, împreună cu secretarul său general și cu un consilier. A venit cam nervos domnul Novak, fiind așa gomos, uitând că e fost președinte de federație și fost sportiv, e și actual sportiv. Am avut grijă să-i amintesc foarte repede pentru ca să schimbe tonul, pentru că n-avea cu cine și cui să se adreseze. Am văzut că și-a revenit destul de repede, ceea ce înseamnă că are și instinct de conservare. Însă, tupeul pe care l-am împrumutat foarte repede de la colegii din politică, el nefăcând politică până acum doi ani, este ceva ce ajută oamenii care sunt dotați cu înțelepciune, cu bunăvoință, adică care vor să rezolve treburile. Tupeul doar în forma lui brută, pigmentat din când în când cu minciunele, nu face decât să separe oamenii care ar vrea să se înțeleagă.

Noi suntem conștienți de criza majoră din sportul românesc și vrem să folosim constructiv pentru discuții care țin de plăcerea românilor, satisfacerea plăcerii românilor pentru sport, dar și de prestigiul României pe care noi îl apărăm. Și să știi Eduard Novak că, de fapt știi, dar îți reamintesc, că noi nu apărăm acest prestigiu doar cu tupeu. Noi, sportivii noștri, antrenorii noștri avem nevoie de tupeu și îl avem că de-aia suntem în aceste poziții, dar n-am putea să facem asta fără muncă, bunăvoință, înțelepciune pe care ni le dă spiritul de grup și de solidaritate, pe care din fericire astăzi sportul românesc l-a dovedit și mișcarea flamboaiantă a lui Eduard Novak, care vrea să strice o ședință bine centrată, n-a fost reușită. Ne vom întâlni cu primul-ministru, cu Președintele Camerei Deputaților, cu vice prim ministrul Hunor Kelemen, cu ministrul Novak și cu alți lideri politici pentru a încerca să rezolvăm această problemă, care, nefiind atât de acută ca dea din energie sau ca cea a pensiilor, de prea multe ori este trecută cu vederea. Dar de fiecare dată ne înjurăm în gând că nu am avut inspirația să acționăm mai bine pentru sportul românesc atunci când pierdem la mustață niște medalii sau când ratăm aurul ca să avem satisfacția să ni se cânte imnul. Mergem înainte! – spune Cozmin Guşă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri