Caută
Close this search box.

Gușă: Iohannis execută ordinele referitoare la Moldova și confirmă prostiile debitate de Maia Sandu. Dovada că-n Moldova e alarmă falsă

cozmin guşă

Klaus Iohannis execută ordinele și ia în serios petardele lansate de Maia Sandu legate de o presupusă tentativă de lovitură de stat. Ieri s-a râs în presa serioasă din România și din lume legat de declarațiile de presă ale Maiei Sandu care, săraca, e văzută din ce în ce mai mult ca o tipă incapabilă care nu știe să mai distingă între comenzile pe care le primește și care n-are nici măcar talentul scenic al lui Volodimir Zelenski, care reușește cum, necum de vreun an de zile să țină cuplată planeta. Bine, acolo vorbim și despre un război în funcțiune pe teritoriul ucrainean, de o pace necesară, deci lumea, implicit, e mai atentă la Zelenski; care Zelenski zice Maia Sandu că ar fi informat-o, păcălind-o după părerea mea, sau lăsându-se păcălită, că se pune la cale o lovitură de stat, fără nicio dovadă, fără niciun document, fără nicio interceptare TV, nu, prin diverse camere sau audio prin ascultarea diverselor convorbiri. Nimic, nimic, nimic! Doar ni s-a spus într-o conferință oficializată la Palatul Prezidențial din Chișinău că e de rău, vin rușii, fiind mascați sub forma unor suporteri din Serbia!

Ieri le-a fost interzis să intre în țară și meciul care se va disputa între o echipă din Moldova și Partizan Belgrade va fi fără public, domn’le, pentru că erau șase suporteri care erau suspecți și ăia puteau să dea lovitura de stat la Chișinău… Tot ieri s-a întrerupt traficul aerian timp de patru ore deasupra Moldovei că li s-a părut moldovenilor că cică au văzut două drone rusești în spațiul aerian. Altă prostie! Dar vă dați seama unde s-a ajuns.

Iar la toate astea Klaus Iohannis răspunde și zice că condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată în exteriorul țării. Klause, nu sunt dovezi!

De ce dai curs unor demersuri care nu sunt bazate pe dovezi? Mai spune, în lipsa acestor dovezi, „sunt extrem de îngrijorătoare semnalele publice privind orice încercări ale Federației Ruse de a interveni ilegitim pentru a răsturna ordinea democratică și constituțională a Republicii Moldova”. Klause, dacă voiau s-o facă, îl puneau pe Dodon președinte, n-o lăsau pe Maia Sandu!

Nu sunt interesați rușii de Republica Moldova; e doar povară pentru ei și un loc unde-s obligați și au fost obligația atâta amar de vreme să dea gazul aproape pe gratis, cum suntem noi obligați acum să dăm gazul, energia electrică și lemnele pe gratis Federației Moldova, posibilei federații, că așa ni se zice, Federația România-Moldova. Așa se justifică, am înțeles, în cercuri guvernamentale că suntem deja o federație. Nu ne luăm banii, asta-i clar; ne băgăm în seamă, asta-i clar. Moldova, Maia Sandu, inspirată fiind de către Zelenski, încearcă să ne inducă într-un război și noi mergem ca boii către acest război!

Klaus Iohannis, știi care e cea mai bună dovadă că la Chișinău a fost o alarmă falsă și cine te-a pus să faci declarația a greșit? Faptul că ieri, într-o Moldovă care n-a intrat în alertă, în stare de alertă, în urma conferinței de presă despre lovitura de stat iminentă, nu, e într-o stare normală, în acea Moldovă, Maia Sandu ieri a trimis un contingent de militari moldoveni pentru asigurarea păcii în Liban, sub steagul ONU, cu fanfară, cu zâmbete la aeroport. I-a urcat în avioane și i-a trimis acolo.

Păi dacă era iminentă lovitura de stat în Republica Moldova, din ăia 5000 de ostași pe care îi are Moldova și servicii secrete, păi nu erau toți în alertă? Cum să-i trimiți să aibă grijă de pacea din Liban dacă tu ești în alertă? Așa au fost prinși și Zelenski cu minciuna, și Maia Sandu cu minciuna, și noi și ai noștri care s-au sesizat, cu prostia.

SURSA: Solid News

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri