Caută
Close this search box.

Moment crucial în sănătate: Lansarea Centrului Naţional de Competenţă în domeniul cancerului

Entitățile publice și private care fac parte din Centrul Național de Competență în domeniul Cancerului (CNCC) și-au prezentat principalele obiective într-o conferință de presă organizată la București de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj Napoca și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Coordonatorul proiectului, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, medic primar, Ginecologie și Chirurgie Oncologică în cadrul IOCN, a afirmat că Centrul are ca obiectiv dezvoltarea și aplicarea abordărilor de ultimă generație pentru îmbunătățirea managementului pacienților cu cancer – screening, diagnostic, prognostic, tratament și servicii de îngrijire paliativă în conformitate cu ghidurile europene.

Partenerii IOCN în proiect sunt Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti (UMFCD), Universitatea Politehnică din București (UPB), Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMFGT) și Institutul National de Cercetare-Dezvoltare “Victor Babeș”din București (IVB), precum și șase companii private specializate pe servicii medicale și IT: Centrul de Oncologie St. Nectarie, Kol Medical Media, Oncohelp TM, Oncomed, Netvibes și Medlife, potrivit reportermedical.ro.

Proiectul a fost depus pe Componenta 9 din PNRR – Suport pentru Sectorul privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare și are o durata de implementare de 36 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri