Caută
Close this search box.

OZN-uri ‘fantomă’ pe cerul Ucrainei – Observatorul Astronomic din Kiev

Există o legătură între războiul din Ucraina și extratereștri? O civilizație superioară nouă încearcă să prevină un posibil război nuclear care ar duce la distrugerea planetei? Teoriile conspirației despre războiul lui Putin din Ucraina au primit un nou imbold odată cu publicarea unui raport care se referă la prezența unor OZN-uri pe cerul Kievului, potrivit Stiripesurse.ro.

Raportul, publicat recent de oamenii de știință de la Observatorul Astronomic din Kiev (MAO), a descris „un număr semnificativ de obiecte a căror natură nu este clară”, inclusiv mai multe așa-numite „fantome” care păreau complet negre pe cer și păreau să treacă prin atmosferă cu o viteză de până la 53.000 km/h – aproximativ de două ori mai rapid decât o rachetă balistică intercontinentală.

Autorii raportului au descris aceste obiecte fantomă ca fiind UAP – denumirea preferată de comunitatea științifică pentru obiectele zburătoare neidentificate, sau OZN-uri – fără a încerca să excludă explicații mai evidente, cum ar fi sateliții, dronele sau rachetele rusești.

Ce spun alți cercetători

Raportul despre obiectele zburătoare neidentificate (OZN) care ar zbura pe cerul Ucrainei au fost respinse oficial de către Academia Națională de Științe a Ucrainei (NASU), oficialii citând „erori semnificative” în metodele și rezultatele raportului.

„Prelucrarea și interpretarea rezultatelor au fost efectuate la un nivel științific necorespunzător și cu erori semnificative în determinarea distanțelor față de obiectele observate”, a scris un grup de oameni de știință de la NASU, într-o declarație dată publicității.

Echipa a adăugat că raportul „nu a îndeplinit cerințele profesionale pentru publicarea rezultatelor cercetării științifice” și a ordonat ca numele NASU să fie eliminat din document, scrie gadgetreport.ro.

Este ceva real în relatările martorilor?

În raportul lor, cercetătorii de la Observatorul Astronomic din Kiev au analizat observațiile unor obiecte ciudate, care se mișcă rapid, detectate de unul dintre cele două observatoare din apropierea Kievului.

Echipa a dedus distanța, dimensiunea și viteza acestor obiecte pe baza cantității de lumină de fundal pe care fiecare dintre ele părea să o blocheze, concluzionând că multe dintre obiectele misterioase aveau aproximativ dimensiunea unui avion, dar se deplasau prin atmosferă cu viteza unei nave spațiale.

Cu toate acestea, analizând doar datele provenite de la un singur telescop, cercetătorii par să fi prezis în mod inexact distanțele și locațiile acestor obiecte – și, prin urmare, au estimat greșit și mărimea și viteza obiectelor, afirmă Avi Loeb, un astrofizician de la Universitatea Harvard care a publicat recent un articol critic cu privire la raportul UAP din Ucraina.

„Metoda corectă pentru a deduce distanțele se numește triangulație, prin care se observă același obiect din direcții diferite”, a declarat Loeb. „Dar ei nu au aceste date”.

Dacă obiectele fantomă ar fi fost într-adevăr atât de mari, atât de rapide și atât de înalte pe cer, așa cum a sugerat echipa ucraineană, atunci fiecare obiect ar fi „produs o minge de foc uriașă”, așa cum face o rachetă sau un meteorit atunci când trece prin atmosferă, a spus Loeb.

Faptul că aceste obiecte erau complet negre nu dovedește atât de mult că erau tehnologii din altă lume, ci mai degrabă sugerează că astronomii au calculat foarte greșit locațiile respective ale obiectelor, a adăugat Loeb.

Extratereștri, bombe sau insecte?

În critica sa la raportul UAP, Loeb a sugerat că cercetătorii ucraineni au calculat probabil greșit distanțele față de obiectele fantomă de 10 ori; dacă fantomele erau de 10 ori mai aproape de cameră decât au susținut cercetătorii, atunci obiectele se potriveau brusc cu dimensiunea și viteza rachetelor militare – o prezență constantă în contextul războiului.

NASU pare să fi ajuns la o concluzie similară în investigația lor asupra raportului UAP, observând că astronomii nu numai că au făcut „erori semnificative” în determinarea distanțelor obiectelor, dar nu au reușit nici să excludă explicații mai evidente pentru apariții.

„Autorii nu oferă argumente care să susțină că printre UAP-urile observate s-ar putea afla fenomene naturale sau obiecte artificiale de origine extraterestră„, au scris cercetătorii NASU.

Deși nu este clar ce anume au observat astronomii ucraineni – fie că este vorba de rachete, gloanțe, insecte sau cu totul altceva – impactul invaziei Rusiei nu ar trebui ignorat.

Potrivit unui raport din 2021 al Biroului Directorului de Informații Naționale al SUA (ODNI), este probabil ca cel puțin unele UAP observate de personalul militar american să fie „tehnologii desfășurate de China, Rusia, o altă națiune sau o entitate neguvernamentală”.

Alte posibile explicații pentru UAP includ „dezordine aeriană„, cum ar fi păsările și baloanele; fenomene atmosferice, cum ar fi cristalele de gheață; sau proiecte guvernamentale clasificate, potrivit raportului ODNI.

Raportul nu menționează extratereștrii ca fiind o posibilă explicație. Cu toate acestea, guvernul american nu este pregătit să excludă această posibilitate pentru aparițiile în spațiul aerian al SUA.

La începutul acestui an, Congresul american a aprobat finanțarea pentru ca Departamentul Apărării să deschidă un nou birou axat exclusiv pe gestionarea rapoartelor privind apariția OZN-urilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri