Caută
Close this search box.

Peter Szijjártó, şeful diplomaţiei maghiare, îi cere ambasadorului SUA la Budapesta „mai mult respect pentru maghiari”

Peter Szijjártó, şeful diplomaţiei maghiare, îi cere ambasadorul SUA la Budapesta "mai mult respect pentru maghiari"

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, nu și-a ales cuvintele, când a respins recentele remarci ale ambasadorului SUA în Ungaria, David Pressman.

Szijjártó a spus că opinia ambasadorului Statelor Unite în Ungaria este de foarte puțină relevanță, în ceea ce privește politica internă maghiară, conform Hungarian Conservative.

Ping-pong cu declaraţii între Pressman și Szijjártó

Recent, David Pressman a declarat pentru POLITICO că Ungaria promovează politicile susținute de Putin.

„În ceea ce privește cuvintele ambasadorului, pot spune doar că chiar nu contează ce crede el sau, de altfel, orice alt ambasador, despre politica internă a Ungariei, pentru că nu este treaba lor.”

, a spus Szijjártó.

El a adăugat că „treaba unui șef de misiune este să nu se amestece în politica internă a Ungariei și, dacă dorește să-și petreacă timpul în Ungaria criticând guvernul ales democratic, atunci îi va fi greu să lucreze pentru îmbunătățirea cooperării dintre cele două ţări.’

Demnitarul a mai subliniat că, atunci când guvernul primește un ambasador, „noi îl primim, literalmente”.

Primim oameni care credem că sunt trimiși aici de țările lor, pentru a îmbunătăți relațiile și cooperarea dintre cele două țări, bazate pe respect reciproc.

Nu regenți sau viceregi îi primim, pentru că cred că ar fi trimiși aici să ne spună cum să trăim în propria noastră țară. Vremurile acelea au trecut.

Szijjártó a subliniat că Ungaria este o țară suverană. „Nimeni nu ne poate spune din exterior cum să ne ducem viața în interiorul propriilor noastre granițe. Fie că este un cetățean străin sau chiar un ambasador străin, părerea lor este irelevantă pentru noi.

Ministrul Szijjártó a reamintit, de asemenea, că alegătorii maghiari și-au exprimat fără echivoc voința în ultimele trei alegeri, chiar dacă există actori străini, „inclusiv partea lumii din care provine ambasadorul Pressman, care au încercat să inspire, sau chiar să finanțeze, deciziile de a contrariul. Așadar, îl rog pe ambasador, și pe toți ceilalți să trateze maghiarii cu mai mult respect!’, a subliniat el.

Ambasadorul Pressman nu a lăsat lucrurile aşa. Vineri, el a accesat Twitter și a postat următoarele cuvintele:

„Cu respect, nu considerăm încercarea Rusiei de a redesena unilateral granițele Europei doar ca o dezvoltare politică internă în Ungaria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri