Caută
Close this search box.

Protestul de la Chişinău s-a încheiat după o oră şi jumătate cu lansarea unor porumbei, fără să fi avut amploarea scontată

Câteva mii de persoane s-au adunat duminică în centrul Chişinăului, unde în faţa Parlamentului era anunţat un amplu protest organizat de Mişcarea pentru Popor, din care face parte şi Partidul Şor al oligarhului prorus Ilan Şor, dat în urmărire internaţională şi pus pe lista sancţiunilor de Marea Britanie şi Statele Unite.

Protestul de la Chişinău s-a încheiat după aproximativ o oră şi jumătate, timp în care diverşi vorbitori au ţinut discursuri în care au criticat conducerea ţării. Manifestanţii au strigat sloganuri antiguvernamentale şi împotriva preşedintei Maia Sandu.

Anunţat iniţial în faţa Parlamentului, protestul s-a mutat în faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet, pe scările căruia au fost „scoase la vânzare” haine, semn că populaţia n-ar avea bani.

Protestul organizat de Partidul Şor s-a încheiat cu lansarea în aer a unor porumbei, în semn de „pace”, potrivit News.ro

Participanţii au adoptat o rezoluţie prin care cer ca guvernarea să ofere în şapte zile un răspuns pozitiv la solicitarea cetăţenilor de achitare a facturilor pentru lunile decembrie-februarie.

La final, trei ambulanţe au fost chemate pentru că unor participanţi li s-a făcut rău, dar înaintarea lor a fost îngreunată pe bulevardul principal, Ştefan cel Mare, care era blocat de protestatarii care se dispersau.

În cele din urmă, circulaţia pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost reluată, a informat Poliţia.

Şi pentru a încheia într-o notă mai veselă deplasarea la miting, unii manifestanţi au dansat în parcuri după ce au plecat de la prostest, pe muzică pusă în boxe.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat pentru TV8 că Executivul nu va comenta protestul şi că va respecta dreptul oamenilor la întruniri paşnice.

„Guvernul nu comentează protestul. Autorităţile respectă dreptul cetăţenilor pentru a protesta şi libertatea de întrunire paşnică şi de asociere. Premierul ţării este informat despre evoluţiile curente, iar colegii de la Ministerul Afacerilor Interne au anunţat deja că poliţia va asigura ordinea şi securitatea publică, precum şi siguranţa cetăţenilor” a menţionat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri