Caută
Close this search box.

Tenismena Jessica Pegula spune că sora ei i-a salvat viața mamei lor, la stopul cardiac din 2022

Tenismena Jessica Pegula spune că sora ei i-a salvat viața mamei lor, la stopul cardiac din 2022

Vedeta americană de tenis Jessica Pegula spune că sora ei, Kelly, i-a salvat viața mamei lor, după ce anul trecut a suferit un stop cardiac, la ea acasă.

Într-un articol publicat în The Players’ Tribune, Pegula a vorbit despre anul cumplit al familiei ei, comparându-l ci „momentul bizar, dezordonat”, când jucătorul de fotbal american Damar Hamlin a suferit un stop cardiac pe teren, în timpul unui joc din NFL.

În iunie anul trecut, au apărut informaţii despre mama Jessicăi Pegula, Kim, un coproprietar al echipei Buffalo Bills, din NFL, și al echipei din National Hockey League, Buffalo Sabres, fiind spitalizată.

Nu se știau prea multe despre starea ei, la acea vreme, dar Pegula, în articolul ei recent, a scris în detaliu despre ce s-a întâmplat atunci și despre cum și-a revenit mama ei.

„Mama dormea când tatăl meu a intrat în stop cardiac și nu a răspuns o vreme”, a spus Pegula.

„Sora mea i-a făcut resuscitare, până a sosit ambulanța. I-a salvat viața. Chiar dacă nu-i place să-și asume meritul pentru această situație teribilă, ea i-a salvat cu siguranță viața, urmată de munca efectuată de paramedici, care au sosit și au reușit să-i restabilească bătăile inimii.”

Mama Jessic[i Pegula este coproprietarul Bills din anul 2014, când a achiziționat franciza, împreună cu soțul ei, Terry, pentru mai mult de 1 miliard de dolari.

Perechea deține și echipele Buffalo Sabres, din NHL, ceea ce o face pe Kim prima femeie care devine președinte atât al unei echipe NFL, cât și a NHL.

Pegula spune că mama ei şi-a iubit munca și s-a implicat foarte mult în spatele imperiului ei sportiv, dar își face griji că „nu va mai putea fi aceeaşi persoană”.

„Se confruntă cu afazie expresivă semnificativă și cu probleme semnificative de memorie”, a spus Pegula.

Afazia este o tulburare de limbaj cauzată de leziuni într-o anumită zonă a creierului, conform Johns Hopkins Medicine.

„Știe să citească, să scrie și să înțeleagă destul de bine, dar are probleme în a găsi cuvintele, pentru a răspunde.

Este greu de rezolvat și este nevoie de multă răbdare pentru a comunica cu ea, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi că încă mai putem comunica cu ea.

Medicii continuă să fie uimiți de recuperarea ei, având în vedere de unde a început, iar determinarea ei este forța motrice a acestui lucru.”

Ea spune că familia a locuit practic la spital, în primele două săptămâni ale procesului de recuperare, cu tatăl ei reticent să plece acasă fără soția lui.

Presiunea de a avea grijă de familie și de a conduce un imperiu de afaceri de succes și-a pus amprenta asupra tuturor, spune Pegula.

„Când se spune că o zi în spital înseamnă o săptămână pentru a te recupera, nu este o glumă. Eram cu toții epuizați psihic și fizic”, a adăugat ea.

În timp ce s-a concentrat pe recuperarea mamei sale, Pegula s-a întrebat dacă va fi capabilă să continue să joace tenis la nivel înalt.

Dar, condusă de atitudinea mamei sale față de viață, a decis să joace la Wimbledon, la doar câteva săptămâni după stopul cardiac al mamei sale, ajungând în turul al treilea.

Ea a ajuns apoi în sferturile de finală de la US Open, înainte de a încheia anul ca numărul 3 mondial, la simplu feminin, în WTA.

„Cred că un lucru pe care l-am învățat din anul trecut este că poate fi un an grozav, făcut dintr-un an prost. Ambele pot fi adevărate”, a spus ea, conform CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri