Caută
Close this search box.

The New York Times dă în judecată Comisia Europeană în legătură cu vaccinurile Pfizer

Von der Leyen va avea un comisar pentru Apărare, dacă rămâne preşedinte CE

The New York Times trimite Comisia Europeană în instanţă pentru eşecul instituţiei executive de a transmite SMS-urile schimbate între preşedintele acesteia, Ursula von der Leyen, şi CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Ziarul se va confrunta cu avocaţii UE în cea mai înaltă instanţă, argumentând că obligaţia legală a Comisiei era de a emite mesajele, care ar putea conţine informaţii despre acordurile sale de a cumpăra doze de COVID-19 în valoare de miliarde de euro potrivit News.ro.

Cazul a fost depus pe 25 ianuarie şi publicat luni în registrul public al Curţii Europene de Justiţie, dar nu sunt încă disponibile informaţii detaliate online. Două persoane familiare cu problema au confirmat detaliile cazului pentru Politico.

The New York Times a refuzat să comenteze acest caz. Într-o declaraţie se arată: „The Times depune multe cereri privind libertatea de informare şi menţine un dosar activ. Nu putem comenta în acest moment cu privire la subiectul acestui proces”.

În replică, comisarul UE pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová, a susţinut că este posibil ca mesajele să fi fost şterse, din cauza „naturii lor efemere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri