Caută
Close this search box.

TikTok primește o nouă lovitură din partea altei țări, chiar de la 1 Martie

tiktok

Rețeaua de socializare TikTok primește o nouă lovitură din partea autorităților unei țări.

După ce atât SUA, cât și, mai recent, Comisia Europeană, au decis să interzică folosirea aplicației chineze pe dispozitivele mobile ale guvernului și funcționarilor aparținând acestor instituții, un alt stat a legiferat în același sens, arătând îngrijorarea crescândă a țărilor occidentale față de culegerea de date și modul în care sunt folosite acestea de către compania ByteDance ce patronează aplicația.

TikTok, populara aplicație bazată pe clipuri video scurte, are peste 1 miliard de utilizatori la acest moment, amenințând serios supremația Facebook și Instagram. Dar TikTok este deținută de compania chineză ByteDance, iar acest lucru a pus serios pe gânduri autoritățile din multe țări ale lumii occidentale.

Astfel, Canada a interzis folosirea aplicaţiei chineze de socializare TikTok pe toate dispozitivele mobile guvernului, începând de marţi, a relatat, luni, National Post, citat de impact.ro. după comunicarea oficială trimisă angajaţilor guvernului federal.

Decizia a fost luată de directorul pentru informaţii al Canadei, pentru a asigura securitatea informaţiilor guvernamentale, după ce o analiză internă a arătat că metodele de colectare a datelor ale TikTok pot lăsa utilizatorii vulnerabili la atacuri cibernetice, a scris publicația respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri