Caută
Close this search box.

Un român a picat în plasa dezvoltatorilor: Era mai mic decât am plătit

apartament

Cumpărarea unei locuinţe în România reprezintă o întreagă aventură. Nu e greu să cazi în capcana dezvoltatorilor.

Este cazul relatat de un bărbat care a realizat că locuința este mai mică decât în contract abia după ce a achitat-o integral.

Locuinţă mai mică decât în acte

„Am cumpărat de la un dezvoltator imobiliar un apartament ce se află în stare de finalizare.În contractul „promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare”, suprafața este cea din proiect, adică suprafața utilă, la care se adaugă balcon. În realitate, locuința este mai mică decât cea scrisă în ‘promisiunea bilaterală de vânzare cumpărare'(proiect).

Urmează să se facă recepția și semnarea contractului de vânzare cumpărare. Menționez că am achitat întreaga sumă. Întreb, ce pot să fac în acest caz?”, a întrebat acesta pe grupul Sfaturi de la avocați” de pe Facebook.

„Dezvoltatorul impune un preț de la bun început. Adică, plătit integral, este un preț, cel mai avantajos și plătit în două sau trei tranșe cu o diferență de preț 10÷20 mii de euro. O altă variantă a fost 15% din valoarea totală, iar la recepție diferența, care este foarte mare.

Am ales varianta de plată integrală și iată unde s-a ajuns. Vreau să fac măsurători și la alte apartamente identice (dacă dezvoltatorul o să-mi permită)”, a adăugat acesta, potrivit ziare.com.

În comentarii, acesta a primit mai multe sfaturi și opinii.

„Nimic, restul banilor trebuia dat la sfârșit. Dacă nu erați mulțumit, nu-i dădeai banii până nu respectau contractul. Așa, trebuie să acceptați așa cum e, banii nu-i mai vedeți.

„”Așa am făcut și eu și de 7 ani aștept contractul. Vedeți să aveți dovadă de la notar că ați dat banii și să nu fie mai veche de 3 ani, pentru că nu mai este valabilă, se prescrie. Stau și mă judec acum.

„Întrebat despre ce diferență este vorba, românul înşelat a dat detalii: „La camera de zi 2 mp, se adaugă la bucătărie, hol, baie. Balconul tot pe minus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri