Caută
Close this search box.

VIDEO Vladimir Putin, discurs la un an de la invazia în Ucraina: Occidentul s-a pregătit, vrea un război global, ne-a furat aurul

Președintele rus Vladimir Putin a susținut marți discursul său anual în fața parlamentului de la Moscova că Rusia se află într-o perioadă dificilă, că și-a dorit pacea dar că Occidentul a avut alte planuri, acuzând cancelariile occidentale că vor transformarea conflictului din Ucraina în unul global.

Preşedintele rus şi-a început discursul anual către naţiune la Moscova, la ora locală 12:05 (09:05 GMT), la o zi după ce preşedintele american Joe Biden a făcut o vizită-surpriză la Kiev şi a condamnat atacul „brutal” al Moscovei asupra unei ţări suverane.

 

Putin a acuzat totodată Occidentul că utilizează conflictul în Ucraina pentru a ‘termina’ Rusia, susţinând totodată că occidentalii poartă ‘responsabilitatea’ pentru escaladarea situaţiei în Ucraina şi între Moscova şi Occident.

‘Elitele din Occident nu-şi ascund obiectivul: să provoace o înfrângere strategică Rusiei, adică să termine cu noi odată pentru totdeauna’, a declarat Putin în discursul rostit cu trei zile înaintea marcării unui an de la invazia pe care a declanşat-o împotriva Ucrainei.

‘Responsabilitatea pentru instigarea conflictului ucrainean şi pentru victimele acestuia revine în întregime elitelor occidentale’, a declarat preşedintele rus, reiterându-şi teza potrivit căreia Occidentul sprijină ”forţele neonaziste” din Ucraina pentru a consolida un stat antirus la frontiera cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri