Caută
Close this search box.

Bogdan Aurescu: Nu există pace fără dreptate

aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, subliniază că nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaţionale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei.

„Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaţionale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. România susţine pe deplin munca şi eforturile Curţii Penale Internaţionale. Nu există pace fără dreptate”, a scris şeful diplomaţiei române, vineri, pe Twitter.

Citeşte şi Curtea Penală Internaţională emite un mandat de arestare împotriva lui Putin pentru presupuse crime de război în Ucraina

Mandat de arestare pe numele lui Putin: Moscova denunţă o decizie ”insignifiantă” şi ”lipsită de sens”

Medvedev compară mandatul de arestare împotriva lui Putin cu hârtia igienică

Curtea Penală Internaţională a emis vineri un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin pentru responsabilitatea lui în ceea ce priveşte presupusele crime de război comise în Ucraina, de la declanşarea invaziei ruse la scară largă în ţara vecină, relatează Reuters şi AFP.

Vladimir Putin „este prezumat responsabil de crimă de război privind deportarea ilegală a populaţiei (copiilor) şi de transfer ilegal al populaţiei (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federaţia Rusă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri