Caută
Close this search box.

Câţi elevi s-au prezentat la simularea pentru Evaluarea Naţională

elevi

Astăzi, elevii au fost evaluați la Limba și literatura română. Iar mâine vor mai avea proba la Matematică. Prezența la simularea pentru Evaluarea Naţională nu este oligatorie, iar notele vor fi trecute în catalog doar dacă vor și elevii.

Elevii au primit două fragmente de text în care să identifice anumite informații și cuvinte, apoi să le analizeze. Au avut la dispoziție două ore ca să rezolve cerințele. La ora 11.00, cei mai mulți candidați au ieșit cu zâmbetul pe buze.

”Fraza a fost un pic mai grea. Nu stiu, poate nu am repetat atât de mult pentru ea”, a spus o elevă.

”La gramatică, am uitat să citesc tot enunțul la exercițiu și l-am greșit pe jumătate, dar în rest literatura sigur mă ridică mult”, a spus un elev.

”Subiectele nu au fost atât de grele. Se putea oricum mai simplu, ne bucuram că nu au fost mai grele”, precizează un alt elev.

”Consider că au fost destul de acceptabile pentru că a vizat, în principiu, același gen de subiecte pe care Ministerul le-a pus la dipoziție elevilor prin testele de antrenament anterioare. Nivelul de dificultate a fost unul mediu. Foarte puține capcane”, a spus Adina Ursu, profesor de Limba și Literatura română la Colegiul Național ”Elena Cuza”, Craiova, potrivit TVR.

”Rolul simulărilor este unul dintre cele mai importante în partea lor de pregătire pentru că le arată unde se află din punct de vedere al materiei”, a spus Violeta Craina, director Colegiul Național ”Constantin Diaconovici Loga”, Timișoara.

Potrivit Ministerului Educației, 177.000 de elevi de clasa a 8-a ar fi trebuit să participe la simularea de Limba și literatura română. Aproape 13.000 de școlari au lipsit, iar unii au fost prinși când încercau să copieze. Astfel, patru elevi au fost eliminați pentru tentative de fraudă. Cine a luat în serios testarea are așteptări mari.

Emoțiile nu s-au încheiat astăzi, pentru că mâine au simulare la Matematică. Iar poimâine, la Limba maternă. Rezultaltele vor fi afișate săptămâna viitoare, miercuri, 29 martie.

Evaluarea Națională începe peste trei luni, pe 19 iunie, și se încheie pe 4 iulie, când vor fi afișate rezultatele finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri