Caută
Close this search box.

Injecțiile cu Botox afectează activitatea creierului. Ce spun cercetătorii

Un studiu recent publicat în revistele de specialitate arată că injecțiile cu Botox afectează activitatea creierului, având un impact semnificativ mai ales în acea parte a o parte a creierului responsabilă de trăirea emoțiilor, potrivit Kanal D.

Scanările creierului au arătat că botoxul injectat în frunte a modificat chimia cerebrală, influențând modul în care femeile analizate au interpretat emoțiile altor oameni, se arată într-un nou studiu publicat.

Botoxul este o substanță injectabilă care reduce sau elimină temporar liniile fine și ridurile faciale și este folosită în mod popular pentru a reduce aspectul liniilor de încruntare, a cutelor frunții sau a cearcănelor.

Injecțiile cu Botox au crescut cu 459% din 2000, devenind cea mai comună procedură cosmetică minim invazivă.

Potrivit Societății Americane de Chirurgii Plastici, în Statele Unite s-au înregistrat doar în ultimul an peste 4,4 milioane de proceduri cu toxină botulină de tip A, care includ Botox și produse similare.

Cercetătorii de la Universitatea din California Irvine și AbbVie, o companie de biotehnologie care produce Botox, au efectuat scanări imagistice prin rezonanță magnetică funcțională pe 10 femei cu vârste cuprinse între 33 și 40 de ani.

Scanările creierului au fost efectuate atât înainte ca femeile să facă injecții cu Botox în frunte, cât și la două-trei săptămâni după, pentru a compara reacțiile creierului la imaginile emoționale.

În timpul celor două scanări, femeilor li s-au arătat fotografii cu fețe fericite, supărate și neutre și au fost rugate să interpreteze emoția exprimată, scrie NY Post.

Cercetătorii au descoperit că, după ce au primit Botox, activitatea creierului femeilor a fost modificată în zona denumită amigdala  (o parte a creierului implicată în trăirea emoțiilor) atunci când se uitau la fețe supărate și fericite.

De asemenea, au apărut modificări și în girusul fusiform (o structură cheie pentru calcule specializate ale vederii la nivel înalt, cum ar fi percepția feței, recunoașterea obiectelor și lectura) atunci când femeile se uitau la oamenii fericiți.

Așa cum se așteptau cercetătorii, aceste descoperiri se aliniază cu ipoteza feedback-ului facial, care susține că oamenii oglindesc instinctiv prin expresii faciale efortul de a identifica și experimenta emoția exprimată de oamenii din fața lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri