Caută
Close this search box.

Olaf Scholz calmează pieţele: Deutsche Bank nu va avea soarta băncii Credit Suisse

olaf scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a respins comparațiile dintre Deutsche Bank și Credit Suisse, după ce o scădere a acțiunilor creditorului german a declanșat o nouă zi de tulburări pentru sectorul bancar.

Scholz a încercat astfel să consolideze încrederea în cea mai mare bancă a Germaniei după ce acțiunile Deutsche Bank au scăzut vineri cu până la 14%, investitorii fiind încă nervoși după preluarea forțată a Credit Suisse weekendul trecut.

„Deutsche Bank și-a modernizat și reorganizat în mod fundamental afacerile și este o bancă foarte profitabilă”, a spus Scholz la un summit la Bruxelles, după ce a fost întrebat dacă creditorul este noul Credit Suisse. „Nu există niciun motiv să fii îngrijorat de asta”, a precizat acesta, potrivit Financial Times, citat de gandul.info.

Comentariile lui Scholz au venit ca parte a unui impuls concertat al liderilor europeni de a calma nervii pieței, pe măsură ce acțiunile au scăzut în cele mai mari bănci din regiune.

La fel ca mulți dintre colegii săi europeni, acțiunile Deutsche au scăzut în acest an, pierzând mai mult de o cincime din valoare pe fondul îngrijorării investitorilor cu privire la creșterea rapidă a ratelor dobânzilor și a stabilității financiare globale. Preocupările cu privire la sănătatea sectorului au fost sporite de eforturile Credit Suisse, precum și de prăbușirea Băncii Silicon Valley din California și de luptele altor creditori regionali din SUA.

Acțiunile Deutsche au scăzut cu 8,5% în tranzacțiile europene, în timp ce rivalul german Commerzbank a încheiat cu 5,4% în scădere, iar Société Générale din Franța cu 6,1%, lăsând indicele băncilor Stoxx 600 cu 3,7% mai slab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri