Caută
Close this search box.

Planul NATO de a contracara Rusia. Eforturile de recrutare vor fi intensificate

NATO ia în considerare să trimită aproximativ 300.000 de soldați ai Alianței la granița cu Rusia, transmite Politico.com.

În lunile următoare, NATO va accelera eforturile de a stoca echipamente de-a lungul graniței de est a alianței și va instala zeci de mii de forțe rapide care se pot mobiliza în ajutorul aliaților în scurt timp – o mișcare menită să oprească Rusia să extindă războiul dincolo de Ucraina.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, NATO trebuie să convingă țările individuale să contribuie cu diverse elemente: soldați, antrenament, infrastructură mai bună – și, mai ales, cantități mari de arme, echipamente și muniție scumpe.

Având în vedere că țările sunt deja îngrijorate de propriile lor stocuri de muniții și de cele de care Ucraina are nevoie urgentă, există riscul ca nu toți aliații NATO să își respecte promisiunile de a contribui la noile planuri ale Alianței.

Este o provocare cu care s-a confruntat NATO în trecut și una despre care experții se tem că ar putea deveni o problemă persistentă pentru alianța occidentală, pe măsură ce războiul Rusiei se întinde într-un al doilea an.

În timp ce SUA și UE fac planuri pentru a-și procura mai multe arme – rapid – procesul de reaprovizionare va dura.

Liderii militari în această primăvară vor prezenta planuri regionale de apărare actualizate menite să ajute la redefinirea modului în care alianța își protejează cei 1 miliard de cetățeni.

Cifrele vor fi mari, oficialii susținând ideea ca până la 300.000 de forțe NATO să fie necesare pentru a ajuta noul model să funcționeze. Asta înseamnă multă coordonare și convingere.

„Cred că aveți nevoie de forțe pentru a contracara o Rusie realistă”, a spus un înalt oficial militar al NATO, subliniind nevoia de „mai multe trupe” și mai ales de mai multe forțe „pregătite”.

Primul nivel – care poate consta din aproximativ 100.000 de soldați pregătiți să se deplaseze în 10 zile – ar putea fi extras din Polonia, Norvegia și statele baltice (Estonia, Letonia și Lituania), a declarat Heinrich Brauß, fost secretar general adjunct al NATO pentru politica de apărare. și planificarea forței. Poate include și grupuri de luptă multinaționale pe care alianța le-a înființat deja în flancul estic.

Un al doilea nivel de trupe i-ar sprijini apoi pe acești soldați, gata să fie dislocați din țări precum Germania în 10 până la 30 de zile.

Dar procesul ar putea deveni dificil. De ce? Pentru că deplasarea atât de rapidă, chiar și cu o lună, necesită mulți oameni, echipament și instruire – și mulți bani.

Unele armate vor trebui să-și intensifice eforturile de recrutare. Mulți aliați vor trebui să mărească cheltuielile pentru apărare. Și toată lumea va trebui să cumpere mai multe arme, muniții și echipamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri