Caută
Close this search box.

Reacția Auchan în scandalul caselor de marcat: Compania nu disponibilizează pe nimeni

amrcr

Auchan vine cu explicații în scandalul momentului. Declarații ale lui Tiberiu Dănețiu, director marketing Auchan România.

Practic, am făcut următorul lucru: să ziem că în magazinele noastre, unele foarte mari, avem între 15 și 50 de case de marcat. Înainte aveam un număr de case deschise, în funcție de câți angajați aveam la case. Să zicem că aveam 20 din 50. Astăzi, toate cele 50, adică 100% din casele de marcat, sunt deschise, clienții pot merge la case de marcat dedicate, unde sunt colegi casieri, care scanează produsele clienților. Deci ce-am făcut noi? Am făcut mai multe case accesibile și, în același timp, clienții, dacă doresc să scaneze, scanează. Noi aceste case self checkout le-am avut și în trecut. O bună parte din casele de marcat, aproape jumătate erau self checkout și acum un an, și acum doi ani. Peste 60% din clienții noștri scanau deja la casele self checkout. Mergeau în mod voluntar, pentru că sunt mai rapide. Astăzi, la toate casele se poate face acest lucru, a spus Dănețiu.

Auchan nu disponibilizează pe nimeni, a mai spus Tiberiu Dănețiu. Angajații pe care i-am avut la casele de marcat rămân în ccontinuare, iar meseria lor evoluează. Mai mult, noi chiar recrutăm, astăzi Auchan România are 300 de psoturi, printre care și case de marcat, deschise la angajare.

Retailerul francez Auchan a reacționat după ce Marian Godină, unul dintre cei mai cunoscuți polițiști din mediul online, a comentat printr-o postare publicată pe Facebook decizia lanțului de hipermarketuri de a renunța la casieri și de a-i înlocui cu case de tip self service.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri