Caută
Close this search box.

Societate comercială din Braşov, acuzată de DNA că ar fi obținut ilegal fonduri europene

dna

Procurorii  DNA – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a patru inculpați, între care și societatea comercială S.C. Hix Consulting SRL, pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comise în forma autoratului, a complicității și a instigării.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 2012 – 2014, în contextul implementării proiectului intitulat „Construire centru de prelucrarea datelor pagini web – Hix, P+E și împrejmuire”, administratorul S.C. Hix Consulting SRL, la instigarea unuia dintre inculpați și cu complicitatea celui de-al treilea, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit mai multe documente ce conțineau date inexacte și false (contracte de muncă, documente privind aparența derulării unei proceduri de selecție de oferte).

Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în valoare totală de 823.369 lei, potrivit newsbv.ro. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă cu suma menționată mai sus.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri