Caută
Close this search box.

Sondaj: 41,4% dintre respondenții ucraineni cred că Ungaria ar putea emite pretenții teritoriale față de Ucraina

Nu mai puțin de 41,4% dintre respondenții ucraineni cred că Ungaria ar putea emite pretenții teritoriale împotriva Ucrainei, potrivit unui sondaj exclusiv realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în luna februarie.

Sondajul a fost comandat de Institutul pentru Strategie Central-Europeană și a fost obținut de Kyiv Independent.

Sondajul încearcă să evalueze ce țări ar putea avea revendicări teritoriale similare ocupației și anexării ilegale a teritoriilor ucrainene de către Rusia, scrie Hotnews.ro.

De asemenea, sondajul a arătat că 12,1% dintre respondenți cred că și Polonia ar putea anunța o revendicare teritorială.

Un total de 16,3% cred că România ar putea face o revendicare teritorială împotriva Ucrainei și doar 8,1% presupun că acest lucru ar putea viza Slovacia.

Studiul a fost realizat prin apeluri telefonice aleatorii și au fost chestionați 2.002 respondenți care locuiesc în diferite regiuni ale Ucrainei.

Studiul nu a inclus locuitorii din teritoriile care au fost ocupate de Rusia înainte de începerea invaziei la scară largă, la 24 februarie 2022.

Nici cetățenii ucraineni care au plecat în străinătate după 24 februarie 2022 nu au fost incluși în sondaj.

Guvernul ungar a criticat în repetate rânduri sancțiunile UE împotriva Rusiei din cauza invaziei la scară largă a Ucrainei, spunând că acestea nu au reușit să slăbească semnificativ Rusia și că, în schimb, se presupune că distrug economia europeană.

În plus, Ungaria a blocat ajutorul acordat Ucrainei și a refuzat în mod repetat să trimită asistență militară Kievului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri