Caută
Close this search box.

STS investește într-un proiect IT 100 de milioane de euro într-o lună

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), instituție subordonată Consiliului Suprem de Apărare a Țării, face parte dintr-un proiect numit „Implementarea structurii de Cloud Guvernamental”, o platformă IT care va găzdui sistemele informatice ale instituțiilor publice centrale și va furniza servicii electronice către populație.

STS va cheltui aproximativ 1,5 miliarde de lei. La acest proiect mai participă Autoritatea pentru Digitalizarea României și Serviciul Român de Informații. Cheltuielile totale vor fi de aproximativ 2,2 miliarde de lei, iar eșalonarea lor este făcută pentru o perioadă de trei ani.

Sebastian Burduja, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a finalizat ordonanţa privind platforma de cloud guvernamental

În total, STS va cheltui 1.509.581.000 lei, ADR – 474.096.000 lei, iar SRI – 237.9048.000 lei. Finanțarea proiectului se face din fonduri externe nerambursabile prin PNRR și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin bugetul STS și prin bugetul SRI.

Proiectul a fost criticat de specialiști, care au semnalat pericolele ascunse ale Ordonanței pentru Cloud-ul Guvernamental. STS, care va administra centre de date în București, Timiș, Sibiu și Brașov, a semnat deja primul contract și a publicat alte patru anunțuri de participare, într-un interval de aproape o lună, potrivit informațiilor consultate de Fanatik pe platforma achizițiilor publice, e-licitatie.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri