Caută
Close this search box.

SUA avertizează Republica Moldova cu privire la planurile lui Vladimir Putin asupra țării

SUA avertizează Republica Moldova cu privire la planurile lui Vladimir Putin asupra țării.

Au fost trase noi semnale de alarmă din partea Rusiei, cu privire la planurile pe care Vladimir Putin le are cu Republica Moldova. Cel care a dorit să ofere informații clare despre viitoarele acțiuni ale liderului rus în țara vecină este Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA.

În cursul zilei de marți, Dereck Hogan a transmis că acțiunile de destabilizare ale Republicii Moldova de către Rusia nu sunt surprinzătoare, iar viitorul pare să fie promițător din acest punct de vedere. Oficialul american a dorit să atenționeze țara vecină cu privire la riscul în care se află și, totodată, să le ofere toate informațiile pe care le au oficialilor moldoveni.

„Abordarea noastră faţă de aceste provocări vizează trei lucruri: unu – să împărtăşim informaţiile pe care le avem cu Guvernul Republicii Moldova. Este foarte important ca ei să ştie ceea ce noi ştim când vine vorba de ceea ce plănuieşte Rusia, este aceeaşi abordare pe care am avut-o şi în ceea ce priveşte Ucraina în cazul invaziei ruse”, a transmis oficialul american.

În continuare, Dereck Hogan susține că lumea trebuie să știe de ce este capabilă Rusia, astfel că, pe lângă Republica Moldova, pot fi vizate și alte țări. Acesta a dezvăluit că, în cursul zilei de miercuri, va efectua o vizită în țara vecină pentru a purta mai multe discuții cu oficialii. Totodată, reprezentantul SUA a reiterat sprijinul pe care țara sa îl acordă Republicii Moldove, dar și Ucrainei.

În urmă cu o lună, Putin a declarat că nu mai recunoaște integritatea teritorială a Republicii Moldova și mai mult, acesta dorește recunoașterea Transnistriei ca stat independent. Drept urmare, liderul rus a decis să anuleze decretul care se afla în vigoare din 2012 și care privea situația tensionată dintre Republica Moldova și Republica Moldova Nistreană.

Putin ar fi acționat atât de ferm împotriva Republicii Moldova, după ce țara vecină a criticat aspru invazia Rusiei în Ucraina, judecând acțiunile teroriste ale liderului rus. Drept urmare, Vladimir Putin consideră țara vecină un potential dușman, iar acțiunile sale cu scopuri teritoriale par că sunt din ce în ce mai evidente pentru toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri