Caută
Close this search box.

Un sat din România este cea mai atractivă destinație rurală din lume

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) anunţă, luni, că Răşinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, şi-a primit oficial titlul de ”Best Tourism Village”, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Arabia Saudită. Oferta turistică a zonei a fost prezentată la eveniment în cadrul unui stand, potrivit Observatornews.ro.

”Răşinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, şi-a primit oficial titlul de „Best Tourism Village”, într-o ceremonie găzduită de Guvernul Arabiei Saudite şi organizată de UNWTO. Premiul va fi adus în România de către domnii Cătălin Canciu, secretar de stat MAT, şi primarul comunei Răşinari, Bucur Bogdan”, anunţă, luni, MAT, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, evenimentul cu tema ”Turismul care schimbă vieţi”, desfăşurat la AlUla – Arabia Saudită, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor pentru turism din întreaga lume, precum şi ambasadori, ”fapt ce a creat o ocazie unică de a promova angajamentul global de a transforma turismul într-un motor pentru dezvoltarea rurală”.

”Subiectul a fost reluat şi în cadrul discuţiilor informale pe care secretarul de stat Cătălin Canciu le-a avut cu ministrul turismului al Arabiei Saudite, Ahmed al Khateeb, şi cu secretarul general la UNWTO, Zurab Pololikashvili, din perspectiva eforturilor României de creştere a bunăstării comunităţilor din zonele rurale”, a mai transmis ministerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri