Caută
Close this search box.

Zoso: „Bă Deloitte, cum nu e chestia asta complicitate?” sau Cum te prefaci că nu vezi țeapa și te angajezi la țepar

Fiți atenți aici schemă gândită de un român: mă prefac că nu văd o țeapă care se vede din satelit, dau cu semnătura și apoi plec și mă angajez la ăla care dă țeapa, că nu bate la ochi, scrie Zoso pe blogul său, sub titlul „Bă Deloitte, cum nu e chestia asta complicitate?”

„În anul 2017, ASF a sesizat că City Insurance are probleme de solvabilitate. Compania a fost introdusă într-un plan de redresare financiară, care presupunea, potrivit legii, o supraveghere atentă din partea ASF.

Pentru a demonstra că procedura de relansare a avut succes, City a susținut că a împrumutat 50 de milioane de euro de la Vivendi. Firma Vivendi aparținea acționarului principal al City, Dan Odobescu, potrivit zoso.ro.

ASF nu a verificat banii, în condițiile în care suma de 50 de milioane de euro provenea de la compania portugheză Planar Lda, iar aceasta avea ca obiect de activitate închirierea de aparatură TV.

ASF a acceptat documentele City și a scos firma din programul de redresare. Potrivit unei note ulterioare, de uz intern a ASF, dar intrată în posesia redacției, auditorul Deloitte n-a observat nici el vreo neregulă.

Șeful echipei de control de la Deloitte, care a oferit acest audit favorabil lui City și n-a descoperit împrumutul fictiv și contul fals, a fost ulterior angajat la City.” (sursa)

Pe 10 martie, „Tribunalul București a decis că Vivendi, firma lui Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase și acționar principal al firmei de asigurări City, să restituie către City 17 milioane de euro.

Odobescu, cel care deținea atât City, cât și Vivendi, își dăduse sieși cele 17 milioane drept „dobândă”, pentru un împrumut fictiv de 50 de milioane de euro, bani care n-au intrat însă niciodată la compania de asigurări City. Judecătorii au anulat contractul fictiv.”

„Vreau un interviu cu omul ăsta. Ce valori are. Ce școală a făcut. Are familie. Ce mașină conduce. Unde merge în vacanțe. Ce le spune copiilor să citească. Unde își parchează mașina. Ce muzică ascultă în drum spre muncă. Din astea.”,  conchide Zoso.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri