Caută
Close this search box.

Chirurgul cercetat pentru uciderea a 4 pacienţi ar fi avut probleme cu memoria: Îi tăiai o venă din greşeală

Şeful clinicii de chirurgie toracică a celui mai mare spital din Oltenia e cercetat pentru uciderea a patru pacienţi în timpul unor intervenţii de rutină.

În timp ce lumea medicală face zid în jurul specialistului, foşti angajaţi ai spitalului rup tăcerea, iar rudele victimelor fac acuzaţii teribile.

Doctorul ar fi avut probleme cu memoria după ce a trecut printr-o operaţie pe creier, spun cei care au lucrat cu el, potrivit observatornews.ro.

„Ne-a zis că e ceva foarte uşor, că-l face în trei minute, că o să fie. n-o să sângereze, nu nimic, ceva de genul ăsta, o să-i bage o cameră, După ce a ieşit din operaţie a zis că „atâta sânge nu am văzut niciodată, îi tăiai o venă din greşeală”, am înţeles vena cavă, spune Marius Barbu, fiul unei victime.

Rudele victimei spun că iniţial medicul le-ar fi făcut o mărturisire şocantă: că nu a mai văzut atâta sânge niciodată. Asta confirmă de fapt şi raportul medico legal.

„Scrie că a murit violent, prin secţionarea arterei. Deci violent. Cred că am făcut un lucru bun să îl dau în judecată, să nu mai păţească şi alţii.”, mărturiseşte acelaşi Marius Barbu.

Ioana Cernacovschi a ajuns la renumitul chirurg pentru o puncţie în septembrie 2020. Auzise numai lucruri bune despre el, aşa că a preferat, în toiul pandemiei, să îşi facă banala analiză la Craiova, deşi era  din Târgu Jiu.

Cosmin Cernacovschi, fiul unei victime: „Mama a murit exact în nici 2 minute de la puncţia respectivă.”

De teamă că nu va afla niciodată adevărul, fiul victimei s-a dus direct la poliţie.

„Am cerut să se facă autopsie la IML asistată foto sau video, cum puteau dânşii să facă şi-acolo s-a demonstrat că ea a fost înţepată altundeva. Nicidecum în tumoare.”,

„El având această funcţie îşi alegea, cum s-ar spune, victimele. El îşi alegea, el opera, el făcea ce voia. Singurii oameni care vedeau şi ştiau erau colegii lui. Colegii lui care nu au acceptat niciodată, dar nici nu intrau cu el în sala de operaţii. El făcea operaţii cu rezidenţii”, relatează un fost angajat al SCJU Craiova.

Un fost angajat al spitalulului crede că şeful secţiei de chirurgie toracică nu ar fi avut ce să caute în sala de operaţii. Chirurgul a trecut el însuşi printr-o operaţie pe creier în urmă cu patru ani, operaţie care i-ar  fi afectat memoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri