Caută
Close this search box.

Cum a ajuns Job TV, promovată de fiica lui Dan Diaconescu, să funcționeze într-o clădire a Ambasadei Rusiei la București VIDEO

Job TV, televiziunea promovată de fiica lui Dan Diaconescu, funcționează la etajul 1 într-o clădire aparținând Ambasadei Rusiei la București, în piața Charles de Gaulle, însă proprietarul din acte, Sorin Voinea, neagă că ar fi televiziunea fostului patron de la OTV condamnat în 2015 pentru șantaj și spune că postul nu are nici o legătură cu Moscova. Totuși, Voinea admite că îl leagă o lungă prietenie cu Diaconescu și că se gândește să-i propună o emisiune de ”memorii”, după ce fostului jurnalist i se va ridica interdicția de a apărea în presă după condamnarea din 2015. Diaconescu este acuzat în prezent de sex cu minore, într-un nou dosar, și a fost plasat în arest la domiciliu.

Voinea a explicat pentru G4Media.ro că a ajuns în sediul reprezentanței comerciale a Federației Ruse la București prin intermediul lui George Iorgovan, administratorul clădirii, pe care îl cunoaște din familie. George Iorgovan este fiul avocatului Antonie Iorgovan, considerat părintele Constituției, iar Sorin Voinea ”de la Jiu”, cum a insistat să fie prezentat, spune că unchiul său este Gheorghe Uglean, fost președinte al Înaltei Curți (1994-1998) și fost ambasador în Cuba.

”Sunt Dona Diaconescu și vă prezint prima televiziune de îmbogățire: criptomonede, pariuri, bursă, gaming, locuri de muncă”, așa începe clipul de prezentare al televiziunii Job TV.

Postul se folosește de imaginea fostului patron OTV pentru a-și face promovare, făcând trimitere la ”vocea interzisă”. Condamnat în 2015 pentru șantaj, Dan Diaconescu are interdicție de a desfășura activități în mass-media până în martie 2025, iar fiica sa este minoră și nu poate deține acțiuni. Sorin Voinea susține însă că, potrivit avocaților, interdicția expiră chiar mai devreme, în februarie 2024.

”Eu am deschis ziarul Oglinda în 94, apoi am făcut primul OTV (…) Orice părinte dorește să își promoveze copilul. Diaconescu pe fată vrea să o promoveze, nu pe el. Dona Diaconescu este chiar talentată. El oricând se poate duce la România TV, îl vrea Ghiță acolo, dar nu se duce. Televiziunea noastră nu are nimic politic. Am refuzat orice colaboare, au venit și Orban, Simion și Șoșoacă”, a mai declarat proprietarul Job TV pentru G4Media.

Sorin Voinea ”de la Jiu” spune că postul Job TV a fost lansat printr-un proiect Start Up Nation (40 de mii de euro, bani publici), și a primit licență de la CNA în anul 2019. Paginademedia.ro a scris la începutul anului că societatea Job TV SRL, care operează televiziunea, a venit la CNA cu două solicitări: Schimbarea sediului social din Ploieşti în Bucureşti și modificarea deţinătorului societății. În locul Danielei Violeta Barcan intră Voinea Gheorghe Sorinel.

Citeşte totul AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri