Caută
Close this search box.

Gerhard Karner, care s-a opus aderării României la Schengen, la București: Am făcut progrese foarte bune, dar mai este cale lungă

Update Ministrul Federal de Interne al Austriei, Gerhard Karner, aflat în vizită la Bucureşti, a declarat miercuri că România a făcut progrese foarte bune în lupta împotriva migraţiei ilegale, însă mai este cale lungă până la o protecţie eficientă a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

El s-a întâlnit miercuri cu ministrul român al Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Am mare înţelegere pentru doleanţa domnului ministru şi pentru aşteptările poporului român în ce priveşte următoare etapă de aderare la spaţiul Schengen, dar încă, la momentul de faţă, trebuie să gândiţi că inclusiv cetăţenii austrieci au aceeaşi dilemă atunci când sunt supuşi unor controale cu Germania. Am făcut progrese foarte bune, suntem pe calea cea bună, dar trebuie să vă şi spunem că încă mai este o cale lungă”, a spus ministrul austriac.

Ministrul austriac de Interne, cel care la finalul anului trecut s-a opus aderării României la Schengen în consiliul JAI, vine azi la București.

Lupta împotriva traficului de migranți este principala temă pe care o va discuta cu omologul său român. Oficialul austriac s-a opus în repetate rânduri aderării țării noastre la spațiul de liberă circulație.

Viena a acuzat România că este principala sursă a migrației ilegale din Austria, deși autoritățile de la noi au insistat că verificările de la frontiere corespund cerințelor europene. Potrivit presei austriece, în pregătirea vizitei sale la Bucureşti, Gerhard Karner s-a întâlnit deja vinerea trecută cu ambasadorul României la Viena şi a avut o discuție prin videoconferințp cu omologul său român.

Citește mai departe…

Un răspuns

  1. Mi se pare o mizerie completa respingerea din Shenghen a Romaniei si chiar cred ca politica externa a tarii noastre este prea ferma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri