Caută
Close this search box.

Ion Ţiriac dă marea lovitură! Planul magnatului

Ion Ţiriac dă marea lovitură. După mai mult construcţii importante în Bucureşti şi în apropiere, magnatul dă lovitura şi în oraşul în care s-a născut, Brașov.

„Va fi un patinoar cu toate facilitățile pe care domnul Țiriac îl va dona ulterior municipalității locale. Chiar zile trecute s-au purtat discuții la primărie în acest sens.

Mai sunt de perfectat unele lucruri apoi vor demara lucrurile de construcție”, a dezvăluit un apropiat al magnatului, conform prosport.ro.

Construcția patinoarului din București s-a realizat în timp record, doar 6 luni. „Eu am mers cu dânsul în Ungaria și am ales modelul de patinoar care urma să fie construit în Otopeni. În câteva luni a fost gata”, declara în presă, Eduard Pană, fostul coleg de echipă al lui Țiriac şi administratorul patinoarului din Otopeni.

Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, operat de către Fundația Țiriac și construit la inițiativa magnatului, a fost inaugurat pe data de 7 decembrie 2016.

Proiectul este unic, fiind singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei (FIH). Principalul său scop este de a încuraja practicarea sportului în rândul copiilor, tinerilor și de a sprijini echipele sportive în atingerea celor mai înalte performanțe.

Patinoarul situat în Otopeni are o suprafață construită de 4 863 mp, o capacitate de aproximativ 450 de locuri, iar investiția totală în construcția sa s-a ridicat la 3,6 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri