Caută
Close this search box.

Papa Francisc le-a dat mână liberă anchetatorilor să elucideze misterul dispariţiei unei tinere, la Vatican, acum 40 de ani

Una dintre cele mai mari mistere din Italia – dispariţia unei eleve la Vatican în urmă cu 40 de ani – a intrat marţi într-un nou capitol, atunci când fratele ei s-a întâlnit cu un investigator al Vaticanului căruia Papa Francisc i-a dat mână liberă să ajungă la capătul firului anchetei, oriunde ar putea duce aceasta, relatează Reuters.

În ultimele patru decenii au fost deschise morminte, au fost exhumate oseminte şi teorii ale conspiraţiei au abundat în încercarea de a determina exact ceea ce s-a întâmplat cu Emanuela Orlandi.

Fiica unui angajat al Vaticanului, Emanuela Orlandi, pe atunci în vârsta de 15 ani, nu s-a mai întors acasă pe 22 iunie, 1983, după o lecţie de muzică la Roma.

Cazul, care a făcut obiectul unor investigaţii în Italia şi la Vatican, a revenit în atenţie la nivel mondial după lansarea la sfârşitul anului trecut pe Netflix a serialului „Vatican Girl”, potrivit Agerpres.

În ianuarie, procurorul şef al Vaticanului, Alessandro Diddi, a redeschis o anchetă anterioară neconcludentă a Vaticanului, având la bază dosare ale predecesorului său pensionar.

Fratele mai mare al Emanuelei, Pietro, şi avocatul familiei, Laura Sgro, s-au întâlnit marţi după-amiază, la Vatican, cu procurorul Alessandro Diddi.

Teoriile despre dispariţia tinerei Orlandi sunt diverse. În anii 1980, presa italiană a speculat că tânăra a fost răpită într-o încercare de a asigura eliberarea lui Mehmet Ali Agca, turcul închis în 1981 pentru că a încercat să-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea.

Un răspuns

  1. Cazul asta arata a Elodia de la noi, doar ca la ei inca se mai fac anchete. La noi nu s-a gasit si nici nu o sa se gaseasca vreodata trupul acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri