Caută
Close this search box.

Patru şefi de la ASF, acuzaţi de corupţie într-o scrisoare adresată guvernului american

Patru şefi ai ASF sunt acuzaţi de corupţie într-o scrisoare semnată de George Clay Landrith III, preşedintele Frontiers of Freedom Institute (FFI) – un think-tank din SUA -, şi adresată secretarilor de stat americani Anthony Blinken şi Janet Yellen (şeful Trezoreriei) şi subsecretarului de stat Brian Nelson, însărcinat al Trezoreriei pentru combaterea infracţiunilor financiare săvârşite pentru susţinerea terorismului.

În documentul respectiv se solicită sancţionarea conform legii Magnitsky şi practic interzicerea accesului în SUA şi blocarea conturilor pentru un grup de persoane din România care şi-ar fi propus să distrugă unitatea Uniunii Europene şi a NATO, în favoarea Rusiei şi preşedintele Vladimir Putin, potriviit Bursa.ro. Persoanele respective sunt acuzate de semnatarul scrisorii că au săvârşit acte de corupţie, fiind esenţiale în adoptarea de legi şi reglementări împotriva libertăţii românilor şi ucrainenilor deopotrivă, şi au participat şi/sau au beneficiat de acţiuni şi practici corupte.

Cei patru şefi ai ASF nominalizaţi în scrisoare respectivă care a fost remisă Bursa de pe mai multe adrese de e-mail, dintre care una aparţine departamentului de comunicare a Eurohold Bulgaria, sunt Cristian Roşu – vicepreşedintele ASF, Cristian-Adrian Muntean – consilier al vicepreşedintelui Roşu, Marcel Valentin Ionescu – director al Direcţiei Strategie şi Stabilitate Financiară din cadrul ASF şi Florin Golovatic, şeful Serviciului Autorizare-Avizare din cadrul ASF.

Scrisoarea respectivă prezintă unele curiozităţi care nu pot fi satisfăcute pe loc, deoarece şefii ASF sunt acuzaţi direct de corupţie şi încălcarea drepturilor cetăţenilor români, dar şi ucrainenilor, şi indirect de infracţiuni care ar fi în defavoarea UE şi NATO, dar în favoarea lui Vladimir Putin.

Nicu Marcu, preşedintele ASF, a refuzat să vorbească, nefiind menţionat în scrisoare.

În cadrul scandalului Euroins,  Assen Hristov, preşedintele Eurohold, a declarat la Bucureşti, că din grupul vicepreşedintelui Roşu face parte şi un ofiţer SRI, Gabriel Cojocaru. Curios este că în scrisoarea trimisă secretarilor de stat americani nu se regăseşte nici numele acestui ofiţer SRI, nu doar cel al lui Nicu Marcu.

Vineri era programat primul termen în proces, la care instanţa ar fi putut să se pronunţe deja asupra cererii de suspendare a deciziei ASF, până la judecarea pe fond a cererii de anulare.

Peste numai o săptămână, pe 28 aprilie, la Tribunalul Bucureşti este un nou termen în procedura falimentului Euroins declanşată de ASF şi mai mulţi creditori.

Citeşte totul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri