Caută
Close this search box.

Proiect: Produsele tradiţionale româneşti nu vor putea fi făcute din făină de insecte

Produsele tradiţionale româneşti nu vor putea fi făcute din făină din insecte. Este un proiect de lege, care, dacă trece de Parlament, ar urma să protejeze 750 de produse naţionale, de la pâine la cozonac.

Ordinul ministerului Agriculturii privind atestarea produselor tradiţionale are reguli clare: produs alimentar pentru care se utilizează materii prime locale, nu are în compoziţia lui aditivi alimentari şi prezintă o reţetă tradiţională. Teoretic, definiţia ar trebui să excludă folosirea unor produse precum făina obţinută din insecte.

Dragoş Frumosu, preşedinte Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, explică: „Se urmăreşte eliminarea în totalitate a produsului pe care îl numim făină de greiere”.

Iniţiativa legislativă mai prevede ca produsele care conţin făină din insecte să fie aşezate separat pe rafturile magazinelor şi semnalizate ca atare.

„Impactul va fi mulţumitor pentru toată lumea. Comercianţii îşi vor vine în continuare marfa, iar consumatorii vor fi informaţi în legătură cu ceea ce cumpără.”, declară Alfred Simonis, coiniţiator al proiectului de lege, potrivit observatornews.ro.

Măsura a fost deja adoptată în alte state europene, după ce Comisia Europeană a aprobat vânzarea mâncărurilor cu făină din greieri în toate ţările din Uniune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri