Caută
Close this search box.

Șefii spionajului israelian au condus o revoltă secretă împotriva lui Netanyahu

Șefii spionajului israelian au condus o revoltă secretă împotriva lui Netanyahu, arată documente secret publicate recent, scrie Washington Post.

Publicația se referă la documentele americane secrete publicate în ultimele zile pe rețelele sociale, administrația Biden declanșând o amplă anchetă pentru a afla sursa acestei scurgeri de informații.

„Documentul divulgat, etichetat ca fiind strict secret, arată că, în februarie, lideri de rang înalt ai serviciului de spionaj Mossad «au făcut lobby ca oficialii Mossad și cetățenii israelieni să protesteze împotriva reformelor judiciare propuse de noul guvern israelian, inclusiv prin mai multe apeluri explicite la acțiune care au denigrat guvernul israelian, potrivit informațiilor colectate electronic».

Intervenția directă în politica israeliană a Mossadului, un serviciu de spionaj extern căruia îi este interzis să se amestece în problemele interne ar fi o revelație semnificativă. Faptul că informațiile au ieșit la suprafață ca urmare, aparent, a spionajului american asupra celui mai apropiat aliat al său din Orientul Mijlociu ar putea inflama și mai mult ceea ce a fost o perioadă de neliniște politică istorică în Israel”, scrie Washington Post.

Duminică, biroul premierul israelian a emis o declarație în numele Mossadului, descriind știrile din mass-media despre memoriu ca fiind „mincinoase și fără niciun fel de temei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri