Caută
Close this search box.

Anunț îngrijorător! Șeful Dacia: Dacă UE impune EURO 7, vom închide uzinele

dacia bigster

Mihai Bordeanu, cel care gestionează destinele mărcii Dacia în România, consideră că termenul până la care producătorii auto trebuie să treacă la standardele Euro 7, vara lui 2025, este nerealist și ar putea însemna închiderea temporară a uzinelor de asamblare.

Într-o discuție purtată la testul internațional al gamei Extreme a mărcii Dacia, Mihai Bordeanu, Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania, a declarat că impunerea în vara lui 2025 a noilor norme de depoluare Euro 7, așa cum sunt ele gândite în prezent de oficialii Comisiei Europene, ar putea duce la o închidere a uzinei de la Mioveni.

Am spus și repet: dacă cei de la Comisia Europeană rămân la părerea că în iulie 2025 va deveni obligatoriu standardul Euro 7, așa cum este scris el acum, nu vom fi gata cu noile produse. E un semnal pe care îl trimitem celor de la CE.

Comisia are o viziune «romantică» asupra costurilor, pe care le vede la doar 200 – 300 de euro în plus față de mașinile actuale (n.n. – Euro 6). Noi, împreună cu ACEA, Volkswagen, Ford și așa mai departe le vedem mai degrabă spre 2.000 de euro. Când specialiști, ingineri, îți spun un lucru, iar tu iei în calcul de zece ori mai puțin nu prea e veridică abordarea. Undeva trebuie să te trezești”, a explicat șeful Dacia, potrivit economica.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri