Caută
Close this search box.

Elevii îl imită pe ucigaş în Serbia şi simulează atacuri. Poliţia a primit 25 de sesizări de la şcoli într-o singură zi

Poliţia din Serbia a primit joi 25 de sesizări de la şcoli, în care se afirmă că unii elevi îl imită pe Kosta Kecmanović, elevul de 13 ani care miercuri a ucis nouă persoane şi a rănit şapte după ce a deschis focul în şcoala din Belgrad unde învăţa.

Copiii simulează împuşcarea, fac liste cu numele copiilor pe care se presupune că îi vor ucide, aşa cum a făcut elevul ucigaş care îşi planificase atacul timp de o lună, relatează cotidianul „Blic”.

Iar în Bosnia, un adolescent de 18 ani a fost arestat după ce ameninţase pe reţelele sociale că vrea să comită un atac la indigo, transmite Reuters, potrivit News.ro. Poliţia sârbă a acţionat imediat în urma fiecărei sesizări primite de la şcoli.

În mai multe situaţii, poliţiştii au audiat copii şi părinţi, iar în câteva cazuri, preventiv, au fost confiscate armele deţinute legal de familiile băieţilor care au făcut glume deplasate.

Poliţia bosniacă a reţinut joi un băiat de 18 ani din oraşul Bihac, din vestul ţării, după ce acesta a ameninţat pe reţelele sociale că va repeta atacul de miercuri din şcoala din Serbia.

Băiatul a fost arestat sub acuzaţia de periclitare a securităţii şi terorism, la ordinul procuraturii. Tânărul, identificat de poliţie cu iniţialele A.Z., ar fi avut deja un istoric de ameninţări şi hărţuire pe reţelele sociale. Un dosar deschis împotriva lui anul trecut a fost închis, deoarece nu avea vârsta necesară pentru a fi urmărit penal. Liceul din Bihac pe care îl frecventa A.Z. a emis joi un comunicat în care le-a spus elevilor şi părinţilor să nu intre în panică din cauza ameninţărilor, precizând că a luat legătura cu autorităţile.

„Acel băiat care a ucis opt copii este un mega-rege pentru mine. Pregătesc de mult timp ceva similar pentru Liceul Economic din Bihac. Va fi un masacru nemaivăzut în Bihac, jur pe viaţa mea!”, a scris A.Z. pe contul său de Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri