Caută
Close this search box.

FBI a descoperit o rețea uriașă de computere, cu care hackerii ruși spionau 50 de țări

Departamentul Trezoreriei

FBI a descoperit o rețea de computere piratate pe care spionii ruși le-au folosit timp de ani întregi pentru a fura informații sensibile din cel puțin 50 de țări, inclusiv membre NATO, relatează CNN.

Acțiunea este o lovitură majoră pentru serviciul național de informații al Rusiei, FSB, care ar fi folosit instrumentul sofisticat de piratare pentru a se infiltra în agențiile diplomatice și militare ale SUA și ale altor țări occidentale timp de aproape două decenii.

Este cea mai recentă acțiune a Departamentului de Justiție, care țintește mai agresiv rețelele de spionaj și criminalitate străine, folosind instrumente FBI personalizate, potrivit Digi24.  FBI a folosit un ordin judecătoresc pentru a întrerupe accesul rușilor la rețeaua de calculatoare din SUA pe care hackerii o foloseau pentru a prelua informațiile furate din întreaga lume și a le trimite apoi în Rusia, au declarat oficialii americani.

Agenția americană e convinsă că FSB nu ar mai putea folosi din nou această rețea. Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns solicitării CNN pentru comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri