Caută
Close this search box.

Greva din Educație continuă. Angajați din sistemul de învățământ vor protesta la Guvern

Greva din Educație continuă și astăzi. Sindicatele nu au avut mare succes la negocierile de la sediul FSLI, unde premierul Nicolae Ciucă nu s-a dus, dar a trimis patru miniștri, în încercarea de a-i convinge pe profesori să se întoarcă la catedră.

„E foarte clar că acum nu poate avea loc nicio creștere salarială”, a spus Marian Neacșu, secretar general al Guvernului, la finalul negocierilor de miercuri, dând asigurări că pe viitor, odată cu legea salarizării, vor fi găsite alte opțiuni pentru majorări salariale.

„Este foarte clar în momentul acesta că, determinat de condițiile din PNNR, nu poate avea loc nicio creștere salarială. Colegii din învățământ sunt deja la maximul grilei, iar acest guvern este cel care a făcut posibil acest lucru. De asemenea, nu poate să fie vorba în momentul acesta de acordare de sporuri. S-a discutat foarte clar că, în noul program de guvernare după rotativă, prioritatea numărul unu va fi Educația”, a spus Neacșu.

„Față de discuțiile anterioare cu reprezentanții sindicatelor din învățământ, oferta suplimentară a Guvernului pentru recunoașterea calității și redefinirea demnității de profesor, de dascăl, va fi aceea a acordării a unei sume în luna iunie și alteia în luna octombrie, care va consta într-un card pentru cariera profesională acordată cadrului didactic. Suma propusă este de 1.000 de lei pentru luna iunie și 1.500 de lei pentru luna octombrie”, a precizat el.

„De asemenea, din discuții, s-a solicitat și am fost de acord ca astfel de sume să fie acordate și personalului nedidactic, în cuantum de 500 de lei în luna iunie și de 500 de lei în luna octombrie”, a mai spus șeful SGG, Marian Neacșu.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri