Caută
Close this search box.

Guvernul a deblocat angajările din Educație. Ce prevede decizia Executivului

În ședința de guvern, Executivul a aprobat un memorandum prin care sunt deblocate angajările în sistemul de Educație Națională.

În urma acestei decizii, concursurile privind angajarea de profesori, învățători, educatori, sau alte categorii de personal, vor fi reluate.

”Este o decizie importantă și necesară, în contextul în care așa cum am anunțat, la fel ca și anul trecut, acordăm respectul cuvenit unor domenii atât de importante, precum educația or sănătatea, prin derogare de la regulile prin care Executivul a stabilit să țină sub control cheltuielile bugetare, eliminând o serie întreagă de cheltuieli publice în efortul de a reuși menținerea sub control a deficitului în țintele pe care Guvernul și le-a asumat. Așadar, pentru educație, pentru sănătate, sunt exceptate și aceste reguli nu se aplică în ceea ce privește ocuparea funcțiilor vacante, astfel încât, prin memorandumuri, în cadrul Guvernului, sunt aprobate aceste decizii”, a spus Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

În memorandumul aprobat de Guvern, se prevede că pentru sistemul de învățământ universitar se pot organiza concursuri pentru a ocupa posturile didactice și de cercetare, didactic auxiliare și nedidactice, precum pentru funcții de conducere vacante sau temporar vacante din cadrul instituțiilor de învățământ superior.

”Toate posturile didactice, didactic-auxiliare și de cercetare vor fi scoase la concurs în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 la nivelul instituțiilor de învățământ superior și nu implică alocații bugetare suplimentare întrucât fondurile actuale stabilite prin Legea bugetului de stat369/2022 pentru anul în curs sunt acoperitoare”, a mai spus Cărbunaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri