Caută
Close this search box.

Inundații Italia: Doi morți și cel puțin 4 dispăruți

Mii de persoane sunt strămutate din regiunea Emilia Romagna, circulația trenurilor e oprită, iar școala este suspendată din cauza ploilor din ultimele zile. Municipalitatea din Bologna a anunțat cod roșu de alertă, iar ploile continuă și astăzi. Până acum s-au raportat două persoane decedate din cauza inundaților, iar alte patru sunt date dispărute, informează G4media.ro, citând Agenția italiană de știri, ANSA.

Situația din Emilia Romagna, regiune din nord-estul Italiei, cu ieșire la Marea Adriatică, este din ce în ce mai dramatică din cauza situației de urgență cauzată de condițiile meteorologice nefavorabile care a afectat și regiunile învecinate.

În timpul nopții de marți au avut loc noi inundații, apa a invadat drumurile și casele din multe orașe: de la Cesena la Faenza, de la Riccione la Lugo.

Operațiunile de salvare sunt dificile, iar locuitorii sunt rugați să urce la etajele superioare ale caselor lor. Bilanțul este dramatic, cu două victime și mai multe sunt date dispărute.

Un bărbat, care fusese dat dispărut, a fost găsit ulterior mort în timpul nopții la Forlì. El locuia la parterul unei case care a fost inundată de apele râului Montone, din apropiere.

O altă persoană a murit  în Ronta di Cesena. Un bărbat de 70 de ani a fost găsit mort, iar corpul său a fost recuperat de pompieri. Soția sa este încă dispărută.

Mii de oameni au fost evacuați în urma structurilor inundate și a râurilor inundate sau revărsate, care au ieșit din matcă, relatează Corriere della Sera.

În Cesena, oamenii au fost nevoiți să se urce pe acoperișuri, așteptând să fie duși în siguranță de elicoptere. La Forlì, primarul a anunțat „cea mai gravă situație de până acum”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri