Caută
Close this search box.

Mii de ucraineni, pregătiți de Suedia, s-au întors pe front cu tancuri Leopard 2A5, obuziere Archer

O brigadă mecanizată ucraineană pregătită în Suedia s-a întors deja în țară.

O brigadă ucraineană cu un efectiv cuprins între 3.000 și 5.000 de militari s-a antrenat în Suedia, potrivit publicației britanice The Times, citată de ziarul suedez Expressen.

Forțele armate suedeze nu au vrut să confirme sau să infirme pregătirea.

FOTO: U.S. Army

Personalul militar ucrainean, care a fost pregătit de reprezentanți ai Forțelor Armate suedeze, s-a întors în Ucraina în prima jumătate a lunii mai și urmează să ia parte la contraofensivă, mai precizează Expressen.

Informația a mai fost confirmată, și de o altă sursă cu mare audiență, care a fost în contact cu trimisul în Ucraina al Televiziunii publice suedeze (SVT), Bengt Norborg.

Nu e clar dacă brigada ucraineană pregătită în Suedia face parte din cele anunțate de NATO, dar această marea unitate mecanizată ar putea deveni una dintre cele mai puternice din Ucraina, potrivit defenseromania.ro.

Militarii ucraineni au fost instruiți pe tancul Stridsvagn-122 (versiunea suedeză Leopard 2A5), mașină de luptă a infanteriei CV90 (Stridsfordon 90) și obuzierul autopropulsat Archer (calibru 155 mm), au mai precizat publicațiile suedeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri