Caută
Close this search box.

National.ro: Directoarea Freedom House, procurori DNA și ziariști au coordonat o campanie mediatică de linșaj a judecătoarei Lia Savonea

Directoarea ONG-ului Freedom House, Cristina Guseth, împreună cu procurori DNA și o serie de ziariști au coordonat o campanie de linșare mediatică a judecătoarei Lia Savonea, scrie publicația National.ro.

În 2019, nemulțumită de noul Ghid de comunicare cu mass-media ce fusese pus în dezbatere publică de CSM,  Cristina Guseth, directoarea Freedom House, i-a contactat procurorii DNA Cristian Ardelean și  Alexandra Lăncrănjan pentru ca aceștia să intervină la ziariștii Alexandru Costache (TVR și g4media), Liviu Avram, Virgil Burlă și Ionel Stoica cu scopul de a lansa articole denigratoare față de Lia Savonea, pe atunci președinta CSM.

Planul procurorilor DNA, a directoarei Freedom House și al ziariștilor aserviți de a o compromite în presă pe judecătoarea Savonea a putut fi aflat deoarece procurorii SIIJ îl interceptau atunci pe controversatul magistrat Cristian Ardelean. Discuțiile purtate cu scopul organizării linsajului mediatic a Liei Savonea sunt incredibile și par a fi purtate de infractori, nu de procurori DNA și reprezentanți ai societății civile.

Potrivit luju.ro, în timp ce instrumenta dosarul privindu-i pe foștii procurori DNA Oradea Ciprian Man si Cristian Ardelean, procuroarea SIIJ Puiu Zarafina a solicitat la ICCJ emiterea unor mandate de supraveghere pe numele directoarei Freedom House, Cristina Guseth, și procuroarei DNA Alexandra Carmen Lăncrăjan. Măsura a fost cerută după interceptarea unei discuții din 5 iunie 2019 dintre directoarea Freedom House, Cristina Guseth, și procurorul DNA Cristian Ardelean (acesta aflandu-se sub mandat de interceptare in dosarul cu Ciprian Man). În discuția în care se face planul pentru atacarea mediatică a Liei Savonea era menționat și numele “Alexandra”  – procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan. Citește textul mai departe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri