Caută
Close this search box.

Negocierile pentru rotativă se vor relua luni. Surse: UDMR a refuzat să cedeze Ministerul Dezvoltării

Negocierile pentru rotativa guvernamentală se vor relua cel mai probabil luni, au declarat surse de la vârful coaliției. Discuțiile dintre PSD, PNL și UDMR pe împărțirea posturilor guvernamentale după reducerea ministerelor de la 20 la 18 au intrat în impas, joi seara.

UDMR a refuzat să cedeze ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila. Potrivit surselor G4Media.ro, liderul PSD Marcel Ciolacu le-a propus celor de la UDMR să ia în schimbul Dezvoltării ministerul Fondurilor Europene, condus în prezent de liberalul Marcel Bolos și să păstreze ministerul Sportului. Pe de altă parte, alte surse au declarat că nu ar fi vorba despre ministerul Sportului, ci de Cultură sau Digitalizare.

În timpul negocierilor nu s-a discutat despre cine ar urma să conducă Ministerul Dezvoltării, însă surse susțin că liberalii vor acest minister pentru Nicolae Ciucă. Liderul PNL ar urma să fie, așdar, vicepremier și ministru al Dezvoltării în guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Liderii UDMR le-au transmis liderilor PSD  și PNL că au mandat să iasă de la guvernare dacă rămân fără ministerul Dezvoltării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri